null Paha Pastori saarnaa: Valemedia tyhmentää ihmiskuntaa

Puheenvuorot

Paha Pastori saarnaa: Valemedia tyhmentää ihmiskuntaa

Mikä Mikael Gabrielia ja Robert De Niroa yhdistää? Ainakin valtamedian kertoman tiedon vastaisuus ja varmasti aito halu herättää keskustelua.

 

Räppäri Mikael Gabriel sai muutama viikko sitten aikaiseksi somekohun esiinnyttyään MTV3:n Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa. MG esitteli suorassa lähetyksessä polveensa tatuoitua Vladimir Putinin kasvokuvaa todeten Venäjän presidentin olevan ”bouss” ja ”buli äijä”. Mikael Gabriel totesi useaan otteeseen Putinin olevan ihminen, joka pystyy johtamaan liki 150 miljoonan ihmisen valtakuntaa. Ja tähän pystyy vain harva, räppäri tuumasi.

Fanituksensa pohjan Gabriel on rakentanut ”Youtubesta ja Netflixistä” löytyvien dokumenttien varaan, jotka miehen mukaan kertovat toisenlaisen totuuden tästä vähintäänkin kiistellystä johtajasta. Mitä räppäri yritti Roope Salmisen haastattelussa sanoa, oli todennäköisesti se, että on olemassa vaihtoehtoinen media ja valtamedia, jotka molemmat kertovat erilaisen totuuden samasta henkilöstä. Gabrielin tulkinnan mukaan oikeampi totuus Putinista löytynee Youtube-dokkareista.
 

Tietämys asioista vähenee eksponentiaalisesti. Niin sanotut disinformaatiosivustot ovat saaneet kansan mielessä tukevan jalansijan."


Liki samaan aikaan toisaalla: arvostetun Tribecan filmifestivaalien primus motor, veteraaninäyttelijä Robert De Niro joutui perumaan festivaaleille suunnitellun rokotevastaisen dokumentin Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe esityksen protestien siivittämänä. Dokumentin on käsikirjoittanut ja ohjannut kiistelty tutkija Andrew Wakefield, jolta on kotimaassaan Britanniassa viety lääkärin oikeudet miehen rukattuaan tutkimustuloksiaan. De Niro oli itse valinnut kyseisen dokumentin tapahtuman ohjelmistoon, koska halusi herättää keskustelua.

Mikä Gabrielia ja De Niroa yhdistää? Ainakin valtamedian kertoman tiedon vastaisuus ja varmasti aito halu herättää keskustelua sekä kääntää esiin kolikon toinen puoli. Ihmisten ihailemina tähtinä heillä on tähän valtaa, mutta vallan myötä mukana tulee myös vastuu siitä, millaista tietoa levittää. Ja mikäli starojen medialukutaito klenkkaa, päätyy levittämään kyseenalaista informaatiota, jonka myötä oma uskottavuus on kovilla.

Internet kehitettiin jo 1960-luvulla Yhdysvaltain puolustusministeriön tarpeisiin. ARPAnetinä tunnetun tietoverkon funktio oli kaukana tämän päivän kissavideo- ja Facebook-feedistä, joita selaamalla monet meistä kuluttavat monta tuntia päivässä.

Netti on tuonut maailman olohuoneisiimme. Tiedon hankinta on helpottunut, mutta siitä huolimatta ihmiskunta on selkeästi tyhmentynyt. Meillä on käytössämme kaikki mahdollinen informaatio muutamalla klikkauksella, mutta tietämys asioista vähenee eksponentiaalisesti. Niin sanotut disinformaatiosivustot ovat saaneet kansan mielessä tukevan jalansijan sen ”oikean” tiedon tuottajina, kun taas valtamediasta on tullut synonyymi kusetukselle ja paskanpuhumiselle. Suurten mediatalojen omistuksessa olevia uutissivustoja pidetään joko juutalaisten tai illuminatin äänitorvina.
 

Mikä erottaa disinformaatiosivustojen ja suurten mediatalojen tarjoamat uutiset toisistaan? Toimittajien koulutustaso ja se, että jälkimmäiset sitoutuvat journalistin ohjeisiin."


Totta on, että esimerkiksi iltapäivälehdet tarjoilevat kansalle leipää ja sirkushuveja, julkkisnaisten peppukuvia ja salakuvia salarakkaista, mutta onko tällainen tarjonta NWO:n ohjailemaa, jotta kansa pidettäisiin tyytyväisenä ja hiljaisena? Epäilys on vähintäänkin Mount Everestin kokoinen. Jos jotain julkkisten Instagram-feedin selaileminen ja niissä julkaistuista kuvista tehdyt jutut ovat, niin laiskaa toimitustyötä. "Sara Sieppi pukeutui niukkaan asuun, katso!" -jutuilla ei maailmaa ohjailla saati valloiteta. Ja on myös totta, että puoluepoliittiset suuntaukset varmasti sanelevat suuret toimitukselliset linjat, mutta kaiken kaikkiaan suomalainen lehdistö on läpinäkyvyydessään ja luotettavuudessaan maailman kärkeä.

Mitä näihin ”todellista tietoa” välittäviin sivustoihin tulee, niin niitä lukevat meuhkaavat keskustelupalstoilla, kuinka valtamediaan uskovat ovat lampaita, jotka kulkevat teuraalle. Samalla kuitenkin unohdetaan aktiivisesti se, että jokaisella sivustoa pyörittävällä taholla on oma agendansa, jonka levittämistä se edistää paikoin jopa aggressiivisesti ja keinoja kaihtamatta. On kummallista, että vaikka näiden sivustojen tarjoilemat sadut on moneen otteeseen todistettu olevan lööperiä, edelleen ne otetaan totena. Ketkä olivatkaan niitä lampaita?

Mikä erottaa disinformaatiosivustojen ja suurten mediatalojen tarjoamat uutiset toisistaan? Toimittajien koulutustaso ja se, että jälkimmäiset sitoutuvat journalistin ohjeisiin luotettavan tiedonvälityksen eteen tehtävässä työssä. Vaihtoehtomedialla on tarjottavanaan vain perävalotakuu.

(Tätä kirjoittaessani soi Living Colour: Ignorance is Bliss)

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.