null Päivi Linnoinen ykkösvaalisijalle Tapiolaan

Päivi Linnoinen ykkösvaalisijalle Tapiolaan

Espoon tuomiokapituli on asettanut Tapiolan kirkkoherranvaalissa ensimmäiselle vaalisijalle Helsingin hiippakunnan piispan teologisen erityisavustajan Päivi Linnoisen, toisella vaalisijalle Espoon seurakuntayhtymän johtavan oppilaitospastorin Juha Lassilan ja kolmannelle vaalisijalle Olarin seurakunnan kappalaisen Kimmo Ansamaan.

Tapiolan seurakunnan kappalainen Seppo Holm, Tapiolan seurakunnan kappalainen Pekka Kiviranta, Tammelan seurakunnan kirkkoherra Teijo Peltola, Leppävaaran seurakunnan kappalainen Juha-Pekka Rissanen ja Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan kappalainen Leena Salmensaari ovat kelvollisia ylimääräisiksi ehdokkaiksi.

Mikäli vähintään kymmenen seurakunnan äänioikeutettua jäsentä tekee ehdotuksen ylimääräisestä ehdokkaasta, sellainen voidaan ottaa mukaan vaaliin.

Uuden kirkkoherran valintaprosessi etenee seuraavaksi niin, että määrätään vaalisaarnapäivät. Vaalisaarnat pidetään peräkkäisinä sunnuntaipäivinä. Niiden jälkeen tapahtuu ennakkoäänestys ja varsinainen äänestys.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kirkkoherran vaali toimitetaan helmikuussa 2013 ja uusi kirkkoherra voi astua virkaansa loppukeväästä, mikäli ehdokasasettelusta ei tehdä valituksia. Uuden kirkkoherran valitsevat Tapiolan seurakunnan äänivaltaiset jäsenet.

Tapiolan kirkkoherra Antti Rusama jää eläkkeelle 1.5.2013.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.