null Päivystävä byrokraatti: Kelpaako mies seurakunnan lehtoriksi?

Päivystävä byrokraatti: Kelpaako mies seurakunnan lehtoriksi?

Hyvä byrokraatti! Olen teologian maisterin tutkinnon suorittanut mies, mutta minulla ei ole sisäistä pappiskutsumusta. Voisiko minusta tulla seurakuntaan lehtori?

Hyvä mies!

Muutama vuosi sitten kirkollista lainsäädäntöä muutettiin niin, että aiemmin vain naisille varattu lehtorin virka avattiin myös miehille. Kirkosta on tässä mielessä tullut entistä tasa-arvoisempi paikka miesten näkökulmasta.

Voit tehdä siis huoletta hakemuksen tuomiokapitulille, joka tutkii soveltuvuutesi seurakunnan palvelukseen. Sen jälkeen, kun sopiva seurakunnan virka löytyy, niin sinut vihitään lehtorin virkaan juhlallisessa messussa hiippakunnan tuomiokirkossa.

Tämän suhteen kuitenkin sinun tulee huomata, että kirkossa on sukupuolineutraali lehtorin musta jakkupuku, jossa housuosana on vain hame (design Riitta-Maria Immonen, v. 1965). Virkapuku kuuluu olla päällä vihkimyksessä, joten myös maaseudun tuomiokirkoissa voi tällöin nähdä miehen hameessa alttarilla siunattavana.

Pahempi ongelma asian suhteen on, että lehtorin virat ovat tulleet erittäin harvinaisiksi ja niitä on kirkossa enää jäljellä 6 kappaletta. Urapolku lehtorilla on myös kapea, sillä virkoja voi olla vain vakinaisina ja ylimääräisinä lehtorin virkoina.

Onnea ja siunausta kuitenkin valitsemallasi polulla!

 

- Päivystävä byrokraatti


 

Lisää Päivystävän byrokraatin käsittelemiä kysymyksiä!

Jaa tämä artikkeli: