null Palmusunnuntain pieni aasinvarsa

Palmusunnuntain pieni aasinvarsa

”Yhtään ei jännittänyt se kamera”, toteaa Leevi Keinänen ykskantaan vilkaistessaan kuvaa, jossa hän istuu aasin korvat päässään Karakappelin lattialla palmunlehtien ympäröimänä.

Kappelin erikoiset lattiamaalaukset, joita pitkin hän sai aasina viipottaa oikein luvan kanssa, tekivät viisivuotiaaseen Kilonristin päiväkerholaiseen erityisen vaikutuksen:

”Ensin siinä oli se vesilätäkkökuvio, sitten ilotulitus ja lehtikuvio. Ja sitten vielä hevosenkaviot.”

Leevin kuvia siellä ja täällä

Leevi Keinäselle on kerrottu, että kuva on osa Espoon seurakuntien yhteistä Pääsiäisen silminnäkijät -kampanjaa, ja sitä tullaan painamaan pääsiäisajan ohjelmistoa esitteleviin esitteisiin ja julisteisiin.

Kampanjakuvissa Leevi on yksi kuudesta muusta tämän päivän espoolaisesta, jota kesken arkitouhujen pyydettiin eläytymään silminnäkijäksi 2000 vuotta sitten tapahtuneeseen pääsiäisajan tapahtumaan.

Entä jos kaikki tapahtuisi nyt? Minkälaisia ajatuksia herää sillä, joka katselee Jeesuksen ristintietä tuntemattoman seuraajan silmin tai sillä, jonka osaksi tulee eläytyä ryöväriksi ristin puulla, tai sillä joka löytää tyhjän haudan? Mitä miettii pieni aasi?

Aasin palkitseva taival

Ihan ensimmäiseksi Leppävaaran seurakunnan tiedottaja ja pappi Laura Vähäsarja luki Leeville Markuksen evankeliumista kohdan, jossa Jeesus ratsasti palmusunnuntaina aasilla Jerusalemiin. Pienen varsan nahkoihin oli helppo sujahtaa:

”Vähän pelotti, kun en halunnut lähteä yksin Jeesuksen kanssa. Mutta Jeesusta ei pelottanut yhtään. Kun näin Jeesuksen, ajattelin, että se veisi mut paikkaan, jossa on tosi kivaa, ja Josef ja Maria.”

Mutta Jeesus oli myös painava. Ei auttanut vaikka matkalla näki kauniita vesiä ja puita, kookospähkinöitä pullollaan:

”Tuntui, että jalat väsyy ja että ei jaksa kantaa. Ajattelin, että kävelen ihan hiljaa ja menen sitten juomaan.”

Perillepääsy palmunlehtiä huiskuttavien ihmisten keskellä oli aasille riemuvoitto:

”Kun ihmiset hurrasivat, ajattelin, että olin voittanut palkinnon. Saisin sellaisen valokuvan, jossa on kultaiset reunat, ja Jeesus on aasin sylissä, ja laittaisin sen kaapin päälle.”

Palmusunnuntaina virvotaan ja trullaillaan

Leevin omassa perheessä on seurattu ilolla esikoisen eläytymistä palmusunnuntain tapahtumiin, ja valmiita tuotoksia odoteltiin viime viikolla innolla.

”Leevi on tosi empaattinen ja innokas kertomaan tarinoita, en ihmettele yhtään, että hän syttyi asiasta” kertoo Leevin äiti Outi Keinänen.

Perheen oma pääsiäinen alkaa palmusunnuntain ”trullailuista” ja virpomisista. Sitä ennen osallistutaan seurakunnan järjestämään pääsiäisvaellukseen KilonRistissä ja istutetaan rairuoho. Itse pääsiäistä juhlitaan Pohjanmaalla, sukulaisten hirvipatojen äärellä.

Lastentarhanopettajan työstä hoitovapaalla oleva Keinänen kertoo arvostavansa seurakunnan päiväkerhotyötä ja sen uskontokasvatusta.

”Jo seurakunnan kerhoa valitessamme olemme tienneet pystyvämme luottamaan siihen, että siellä osataan kertoa kirkkovuoden tärkeät raamatuntarinat pedagogisesti oikein ja lapsen tasoisesti, leikkiin ja lauluun liitettynä.”

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.