null Papin työ on oikeaa työtä

Puheenvuorot

Papin työ on oikeaa työtä

Vastaan Risto Yli-Tolpalle, joka otti kantaa piispanvaaliin otsikolla Miespapit menkööt oikeisiin töihin (K&k 24.8.), olipa kirjoitus sitten parodiaa tai ei. Papin työ on oikeaa työtä, eikä pappeus ole sukupuolikysymys. Kirjoitus väheksyy ihmisarvoa, joka on rikkomaton. Sitä ei ansaita, vaan se on olemassa pelkän ihmisyyden perusteella. Koska olet olemassa, olet siunattu ja sinulla on arvo. Myöskään työ tai ammatti ei määritä ihmisarvoa. Kaikki työ on arvokasta ja työtön on myös arvokas.

Tässä mielipidekirjoituksessa väheksytään sekä miehen että naisen arvoa ja lisäksi papin ammattia. Julkaisemalla tällaista tekstiä hyväksytään hiljaisesti sukupuolia väheksyvä ja sortava diskurssi. Näin lehti osoittaa hyväksyvänsä, että on oikein puhua toisista väheksyen ja ihmisarvoa alentaen. Näin hylätään kirkon arvot, jotka ovat usko, toivo ja rakkaus.

Lähimmäisenrakkaudelle on nyt tarvetta meidän yhteiskunnassamme enemmän kuin koskaan. Kutsun kirjoittajan mukaan toteuttamaan tätä arvoa. Ole siunattu, veljeni.

Marja-Riitta Ojala

vs. kirkkoherra, Simon seurakunta

tohtorikoulutettava

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.