Pelokkaat kokoontuvat kirkkoon

Pelokkaat kokoontuvat kirkkoon

Jumalalle kiitos, että kirkolla ei nykyään ole tämän enempää valtaa. Jos kirkko olisi saanut päättää, homot viruisivat yhä vankiloissa. Jos kirkko olisi saanut päättää, homot olisivat yhä sairaita. Jos kirkko olisi saanut päättää, homojen parisuhteet olisivat yhä alempiarvoisia.

Jos kirkko olisi saanut päättää, Aaron, Veikka, Ida, Lauri, Helga ja moni muu ihana lapsi puuttuisi keskuudestamme, koska ei olisi saanut syntyä sateenkaariperheeseen.

Kirkkoon kokoontuvat pelokkaat. Se on hyvä, se on kirkon tehtäväkin. Mutta kun pelokkaat pitävät keskenään kokouksia, sommittelevat virkkeitä ja kyhäävät oppeja, pelko tiivistyy möykyiksi, jotka saavat aikaan pahaa jälkeä. Ne osuvat ihmisiin, lyövät, rajoittavat ja loukkaavat.

Kirkko ei ole se organisaatio, joka koskaan olisi ensimmäisenä osannut ihmistä puolustaa. Kirkko-organisaatio puolustaa vasta sitten, kun kirkon ihmiset ovat kirkon taakoista vapaina kasvaneet näkemään, mikä on oikein. Se on Jumalan työtä.

Pyhä Henki ei nuoku kokouksissa, ei väsää tulkintoja eikä nosta yhtäkään virkettä Jumalan asemaan. Pyhä Henki vaikuttaa ihmisissä, jotka näkevät toisen ihmisen, katsovat häntä ja haluavat hänelle hyvää.

Jouluna syntyy Jeesus, Jumalan käyttöliittymä, Jumala ihmisenä ja ihmisessä, jokaisessa. Ei ole maassa rauhaa eikä ihmisillä sen parempaa tahtoa kuin tavallisestikaan, mutta jos on edes jonkinlainen tulitauko, sekin on jo hyvä.

Jumala ei ole kirkon jäsen, Pyhä Henki ei piittaa kirkollisveroista ja Kristus potkii hajalle pelon möykyt, ihmisten kyhäämät ja hartaasti varjelemat aarteet.

Toivoa on.

Johanna Korhonen
Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja
Vantaa

 

 

Jaa tämä artikkeli: