null Perheneuvolasta apua lapsen suruun

Perheneuvolasta apua lapsen suruun

Tommi Sarlin nosti artikkelissaan esiin tärkeän teeman, läheisen ihmisen menettäneen lapsen auttamisen surussaan (K&k 9.5.). Artikkelissa haastateltujen vanhempien kokemuksen mukaan lapsen surun käsittelyyn on saatavilla vähän apua ja sen löytäminen on sattumanvaraista. Vanhemmat olivat saaneet lapsilleen apua seurakuntien tarjoamista palveluista, mutta pettyneet julkisen terveydenhuollon avun vähäisyyteen.

Helsingin perheneuvola tarjoaa lapsiperheille ammattitaitoista apua erilaisissa elämän kriisitilanteissa. Perheneuvolassa työskentelevillä psykologeilla, sosiaalityöntekijöillä ja lastenpsykiatreilla on jo peruskoulutuksensa myötä hyvät valmiudet auttaa kriisin kohdanneita lapsia ja perheitä. Tämän lisäksi useat työntekijät ovat jatkokoulutusten kautta erikoistuneet erilaisiin kriisi- ja traumahoitoihin.

Perheneuvolan palvelut ovat maksuttomia, eikä lähetettä edellytetä. Asiakkaaksi tullaan ottamalla yhteyttä oman asuinalueen perheneuvolan ajanvaraukseen. Kriisiasiakkaille apua pyritään järjestämään mahdollisimman pian, usein viikon sisällä yhteydenotosta. Perheneuvolan palveluista saa lisätietoa muun muassa Helsingin sosiaaliviraston internetsivuilta www.hel.fi/sosv.

perheneuvolan ja perheoikeudellisten asioiden toimistopäällikkö, Helsingin sosiaalivirasto
lapsiperheiden palvelujen vastuualue

Hanne Kalmari

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.