null Personal Pastor: Kirkon kuuma kesä

Personal Pastor: Kirkon kuuma kesä

Mitä kaikkea kirkollisverovaroin kustannetaan Suomen suvessa?

Arvoisa Personal Pastor™!

Minua kiinnostaa, että mitä minun kirkollisverovaroilla tehdään kesällä, sillä kirkolla on ollut jonkin aikaa epäilyttävän hiljaista? Toivon, että toiminta seurakunnassa on yhä timanttisen dynaamista ja kustannustehokasta.

Pirkko Tarkkanen, Veromies, Vantaa

 

Kiitos hyvästä kysymyksestä!

Kirkon monipuolinen kesä on totisesti taas käsillä. Lukuisissa suvisissa kirkkokonserteissa kanttoreiden kitapurjeet pullistuvat ja urkupillit hohkaavat kilvan helteen kanssa. Paikalle eksyneet riviseurakuntalaiset miettivät kadotusta ja tekemättömiä kotitöitään sekä etsivät katsellaan pakoreittiä. Loput penkissä istuvat ovat esiintyjän sukulaisia, kuuroja eläkeläisiä tai esiintymisvuoroaan odottavia kanttorin kurssikavereita Sibelius-akatemiasta. 

Lapsiperheet tekevät taas lukuisia pysähdyksiä tiekirkkoihin eri puolilla Suomea. Ilmaisen vessan tarve naamioidaan jälleen kerran kiinnostukseksi kulttuurihistoriallisesti merkittäviin rakennuksiin. Tässähän ei ole mitään hävettävää, sillä tässä saa nykyaikaisen ilmiasun kirkon perinteinen tehtävä hädänalaisten auttamiseen. Tosin tiekirkko-oppaan kirkkohistoriallinen osaaminen valuu hukkaan, kun työkauden saavutus on oppia neuvomaan kymmenellä kielellä missä vessat sijaitsevat ja kuinka lähellä huvipuisto olikaan.

Jälleen kerran yksi ikäluokka tarhataan leirikeskuksia täyttämään. Rippileireillä viattoman oloiset teinit pänttäävät kristinoppia, pihkaantuvat leirinuotiolla toisiinsa ja parantavat tapansa viikon ajaksi maailmanlopun pelossa. Nuoriso-ohjaajat kutsuvat leirille epämusiikiksi luokiteltavia gospelbändejä esiintymään. Suomigospelin taso tosin saa epäilemään luonnonkatastrofien syntysyyn tavoin rakastavan Jumalan olemassaoloa. Ihmisoikeusvaltuutettukin itkisi, jos tietäisi miten nuoria kuormitetaan melusaasteella poispakenemattomissa olosuhteissa.

Hääkellot kumisevat ahkeraan. Papit urakoivat mustissaan hikoilevin kainaloin, kun moni pari aloittaa yhteisen taipaleen tulevan ex-puolison rinnalla viattomana säteillen. Pari vuotta naimisissa ollut best man vilkuilee kaasojen pöytään rukoillen, että pyylevät ukkomiehet olisivat tänä kesänä muotia sinkkujen keskuudessa. Pappi laskee jäljellä olevia päiviä lomaan ja tekee mielessään varoittavaa saarnaa lihanhimosta.

Tätä kaikkea ja vähän muutakin tarjoaa kirkon kesä!

Lue tästä lisää Personal Pastoreita. Kysymyksiä kaikkitietäjälle voit lähettää: toimitus@valomerkki.fi

Jaa tämä artikkeli: