Personal Pastor: Onko Mustilla taivasta?

Personal Pastor: Onko Mustilla taivasta?

Koira kuoli ja ikävä on kova. Mutta odottaako rakas lemmikki omistajaansa tuonpuoleisessa?

Arvoisa Personal Pastor™!

Rakas lemmikkini laajensi hiljattain pissireviiriänsä ajan rajan taakse. Muuan helsinkiläinen pastori vakuutti aikoinaan kohukirjassaan, että kaikki pääsevät taivaaseen. Kaipaan varmuutta, tapaanko Mustin kerran perillä?

"Koira haudattuna", Rekola

 

Eläimellisen oiva kysymys!

Aihe on mitä mielenkiintoisin, mutta vastauksesta ei varmasti selviä ilman haukkuja. Tällä en halua millään tavalla haukkua kysyjää, mutta lukijat mitä ilmeisimmin tulevat haukkumaan vastaajan.

Taivashan on käsite, josta voidaan puhua vain vertauskuvilla, ikään kuin utuisen kuvajaisen hämärinä heijastuksina. Yksi suosittu vertaus taivaalle on ikuinen kevät. Kevääseen elimellisenä osana kuuluvat lumikasoista paljastuvat kikkarat ja niihin liittyvä loputon koirankakkakeskustelu. Koska se on lopen piinallista, voisi päätellä, että koirien, näiden ihmisen parhaiden ystävien, paikka tuonpuoleisessa ehkä sittenkin on alakerran puolella.

Toisaalta taivaan määritelmään kuuluu, että siellä on kaikki hyvin. Koska ihmisten suhtautuminen koiriin jakautuu vahvasti, ovat systemaattisen teologian ammattilaiset tulleet siihen tulokseen, että on olemassa ainakin kaksi taivasta, koiraihmisten ja antikoiraihmisten taivas. Toiseen pääsevät koirien ystävät.

Edelleen voidaan laajentaa pohdintaa siihen, onko koirilla sielua. Jos on, eikö kissoillakin ole? Tähän on ainakin vannoutuneilla kissaihmisillä  sanansa sanottavana. Jos puhutaan koirien taivaasta, eikö ole kohtuuden nimissä puhuttava myös kissojen taivaasta? Entä kanit, kilpikonnat, kanarialinnut ja akvaariokalat? Mihin vedämme rajan?

Ennen kuin eksyn syvemmälle eläinkuntaan, voin todeta, että avaruus on loppumattoman laaja. Taivaita ja taivaiden taivaita mahtuu siis sinne äärettömästi. Sinne sopivat kaikki kotona haudatut villakoiratkin. Vastaan siis kyllä riippumatta siitä, saanko haukut vai en. Onhan koira ihmisen paras ystävä Jeesuksen ja minun jälkeeni.

Voi hyvin!

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi