Personal Pastor: Suhteetonta suhinaa

Personal Pastor: Suhteetonta suhinaa

Ei vappua ilman sutinaa. Löytyykö kirkon ammattilaisten piiristä sopivaa vappuheilaa tosikkotarkoituksetta?

Rakas Personal Pastor™!

Olen seurakunta-aktiivi ja Jumalalle ja naisille suunnatuista rukouksista huolimatta en ole löytänyt vappuheilaa. Olisiko jokin seurakunnan työntekijäkunta erityisen otollinen kumppanin löytämiseen? Itse olen äitini mielestä upea ja sukkela. Enkä ole liikkeellä tosikkotarkoituksella.

Komissaario haku päällä”, Tapiola

 

Suhteettoman hyvä kysymys!

Vapahtajamme ei parisuhteeseen ryhtynyt, sillä hänellä oli ristiä omasta takaa. Pietari oli naimisissa, sillä Jeesuksen kerrotaan parantaneen hänen anoppinsa, minkä Pietari ilmeisesti miehekkäästi antoi anteeksi. Toisaalta Vanhan testamentin  Salomon haaremit todistavat, että miehet olivat muinaisuudessa keräilijöitä ja avioliittokäsitykset joustavia.

Pappia en suosittele kumppaniksi sillä pitkän perjantain ja venyneen lauantain jälkeen on luvassa sunnuntaina varma saarna. Pappi olisi lopulta armollinen, sillä ripitys päättyisi synninpäästöön kaavanmukaisesti. Toisaalta voit olla varma, että kirkkohäissä pappi saattaa sinut heti alkuun siunattuun tilaan.

Kanttorin kanssa yhteinen sävel sen sijaan voisi löytyä pienen harjoittelun jälkeen helposti. Kokeneiden kanttoreiden ongelma on se, että heiltä irtoaa helposti sama vanha virsi ja vuorosäkeistöistä he viis veisaavat. Kesälomamatkalla tämän ammattikunnan edustajan urku auki kaahaaminen saattaa heikoimpia hirvittää. Toisaalta ei ole harmonisempaa parisuhteen aamunavausta kuin puolisonsa ylistysvirttä veisaava kanttori.

Evankelistan kohdalla ongelma on, että hän kaataa julkisesti vieraita naisia ja miehiä viikoittain. Lisäksi hänen taipumuksensa jeesustella on tavanomaista korkeampi, mutta tämä ei sinulle seurakunta-aktiivina ole ongelma. Lähetyssaarnaajaa en suosittele paljon netistä tilaavalle. Kukkoilevan lukkarin kanssa mahdollisuutesi kokea herätys moninkertaistuvat. Mustasukkainen nuoriso-ohjaaja on huono valinta sillä hän eristää sinut rippileirille kauas sivistyksestä. Diakoni puolestaan rakastaa kaikkia ehdoitta, siksi on vaikea tuntea itsensä erityiseksi.

Suntiot ovat ihannekumppaneita. He järjestävät juhlia, vastaavat tyhmiin kysymyksiin hymyillen ja osaavat vetäytyä taka-alalle antaen sinun loistaa. Suntion kun saat treffeille, niin pian soivat yhteiset kellot!

Lempein terveisin

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi