Pirkko Jalovaara Radio Deissä

Pirkko Jalovaara Radio Deissä

Hengelliseen väkivaltaan puuttumista pidetään periaatteessa hyvänä asiana, mutta rötöstelijää ei saa arvostella. Usein hänet nostetaan uhrin asemaan muistuttaen, että hän tekee paljon hyvääkin.

Vaikka Pirkko Jalovaara ei ole osallistunut itseään koskevaan kirjoitteluun Kirkko ja kaupungissa, hän on kommentoinut keskustelua toisessa mediassa, valtakunnallisessa Radio Deissä. Jalovaara arvosteli radio-ohjelmassa 10.1. useita tahoja ja sai toistamiseen Radio Dein johdolta varoituksen hyvän toimitustavan vastaisesta toiminnasta.

Jalovaara kertoi uskottavasti mutta totuuden vastaisesti Rukouspalvelu ry:n rekisteriasiasta. Hänen sanoessaan minunkin tietävän totuuden syntyy kuva, että olisin aikaisemmin valehdellut. Kun Jalovaara sanoo heidän lainanneen rekisterin ystävällisesti Rukouspalvelu ry:n käyttöön, se on ollut käytännössäkin mahdotonta. Uutena yhdistyksenä heillä ei ollut mitään rekisteriä.

Jalovaara arvosteli myös kohua herättänyttä MOT-ohjelmaa, jonka jälkeen hän oli pyörtänyt puheensa ja väittänyt asiantuntijoiden aidoiksi toteamia ääniraitoja väärennetyiksi. Radio Dei uutisoi asiasta Jalovaaran antamien virheellisten tietojen mukaisesti. Radiossa välittyy kuva tarkasti Jumalan ääntä kuuntelevasta rukoilijasta, joka saa Jumalalta neuvon mennä työhuoneeseen ja nostaa kolme laatikkoa – ja kuinka ollakaan, sieltä löytyy Unto Lipposen kirjoittama ihmeparantumiskertomus.

Kirjettä hän ei ole luovuttanut nähtäväksi kenellekään. Lääkärintodistukset eivät tukeneet ihmeparantumiskertomusta missään vaiheessa. Saadakseen syöpään kuolleen Unto Lipposen ihmeparantumiskertomuksen pois Jalovaaran nettisivuilta omaiset joutuivat turvautumaan asianajajaan.

Radiossa Jalovaara pohtii, voiko suuria ihmeitä tehdä muuten kuin Jumalan avulla. Raamattua tuntevana hän tietää, että voi, ja myös sen, ettei parantumisia voi luvata jokaiselle.

Seppo Juntunen
pastori

 

Jaa tämä artikkeli: