Pomppulinnan lause jakaa mielipiteitä

Pomppulinnan lause jakaa mielipiteitä

Kallion seurakunta vei Helsinki Pride sateenkaariväen puistojuhlaan pomppulinnan sekä tarjosi mehua, keksejä ja askartelua lapsille. Tavoitteena ei ollut mediaspektaakkeli tai kirkkopoliittinen kannanotto vaan kiinnostuminen niistä, jotka eivät ole kiinnostuneita meistä. Kanavan avaaminen kirkon työlle. Toisaalta tarkoitus oli myös olla omien parissa. Siellä oli paljon seurakuntamme jäseniä ja alueemme ihmisiä.

Siitä, että Pride-puistojuhlassa pomppulinnassa luki Pompi ihan homona -teksti voi olla montaa mieltä. Tarkoitus oli olla hauska ja jotenkin toimia siinä kontekstissa, missä juhla järjestettiin. Voi ihan hyvin esittää kysymyksen, onnistuttiinko vai epäonnistuttiinko tässä. Paikalla olleiden mielestä teksti oli hyvä, ja vastaavasti joidenkin palautetta laittaneiden pettyneiden mielestä teksti oli ala-arvoinen ja epäonnistunut.

Toivoisin, että yhden mainostekstin perusteella ei arvioitaisi koko sitä toimintaa, mitä Kallion seurakunnassa tapahtuu. Tekstiin pettyneiden toivoisin muistavan, että Kallion kirkko on auki enemmän kuin missään muussa seurakunnassa Suomessa Jumalan kohtaamista, Sanan kuuloa ja ehtoollista varten.

Teemu Laajasalo
Kallion seurakunnan kirkkoherra

 

Jaa tämä artikkeli: