null Praise the Lord, lauletaan kansainvälisessä seurakunnassa

Hyvä elämä

Praise the Lord, lauletaan kansainvälisessä seurakunnassa

International Evangelical Churchin jumalanpalveluksessa kansallisuus ja kirkkokunta ovat sivuseikkoja.

https://www.youtube.com/watch?v=JOaSJF2CyDcSunnuntaina neljältä soivat Roihuvuoren kirkon kellot, ja ovesta käy afrikkalaistaustainen perhe. Pikkutyttö on pukeutunut parhaimpiinsa: kiiltävään pinkkiin mekkoon ja lukuisiin rusetteihin. Alkamassa on International Evangelical Churchin, IEC:n, viikoittainen jumalanpalvelus.

Kirkkosali on jo melkein täynnä. Alttarilla englanninkielisiä tervetulosanoja lausuu seurakunnan pastori Giordanni de Carvalho rennossa puvussa. Papinliperien sijaan hänellä on samanlainen mikrofoni kuin rokkitähdillä. Hän kävelee edestakaisin, esittelee kuoron, bändin ja esilaulajana toimivan amerikkalaisen gospeltähden, tapututtaa yleisöä. Praise God!

Kymmenen minuutin jälkeen on taputettu kolme kertaa, ja nyt ollaan sentään luterilaisessa kirkossa!

Lauluosuus on ehtaa ylistystä, jonka sanat ovat yksinkertaisia, sellaisia kuin ”I follow Jesus”. Mukaan on helppo päästä.

Kotoisa tunnelma. Benjamin viihtyy IEC:n messussa äitinsä Theresa Ngouthin kainalossa. Ngouth on vuoden pakolaisnainen.

Ovesta valuu koko ajan lisää porukkaa. Lapsia on paljon ja kansallisuuksia vielä enemmän. Laulu on pontevaa ja suggestiivista, rukousten taustalla piano lurittaa tunnelmaa.

Kun puoli tuntia on kulunut, pinkkimekkoinen tyttö pyörii penkillään. Onneksi alkamassa on pyhäkoulu. Pienimpien ei tarvitse jäädä kuulemaan saarnaa.
 

Armolahjat ovat yleisölle tuttua asiaa.


Saarnan pitää pastori de Carvalho, ja siinä puhutaan lahjoista. Hän kyllä lainaa Raamattua, mutta 20 minuutin puheessa ei puututa opillisiin kuumiin perunoihin. Pastori kertoo, että erilaisuus on rikkaus ja että meillä kaikilla on oma lahjamme, joka meidän on tärkeää löytää päästäksemme seuraavalle tasolle hengellisessä elämässämme. Hän esittää yleisölle kysymyksiä: keillä täällä on palvelemisen lahja? Kädet nousevat reippaasti. Armolahjat ovat yleisölle tuttua asiaa.

Alttari haltuun. IEC:n messut pidetään luterilaisessa kirkossa, mutta jumalanpalvelus on perusluterilaista vapaamuotoisempi.

Reippaasti nousee ainakin kymmenen kättä silloinkin, kun de Carvalho kysyy, ketkä ovat paikalla ensimmäistä kertaa. Suomalaisista moni tosin laskee kätensä, kun pastori lähestyy mikrofonin kanssa. Sen sijaan nigerialainen, kiinalainen, itävaltalainen ja meksikolainen ensikertalainen kertovat nimensä kaikille mielellään. Welcome!

 

Kaikki solahtavat täällä joukkoon vaivatta.

 

Kolehdin aikana ylistyksen tempo kiihtyy lupaavasti. Hallelujah! Melkein puolitoista tuntia on kulunut, ja innokkaimmat joraavat täysillä. Käsiä kohoaa kohti taivasta. Istujiakin on – kirkkoväki on niin monen näköistä ja -tyylistä, että kaikki solahtavat täällä joukkoon vaivatta.

Tyttö pinkissä mekossa palaa pyhäkoulusta ja jää tanssimaan salin takaosaan. Vähitellen hän lähestyy karismaattista gospeltähteä. Palveluksen päättyessä lapsi pyörii vinhasti kirkon etuosassa mekko kahisten. Kukaan ei yritä estää. Praise the Lord!

Palveluksen päätteeksi tarjolla on coffee ja pulla.

 

Mikä IEC?

• International Evangelical Church on tunnustustenvälinen, evankelikaalinen seurakunta, joka edistää kirkollista työtä Suomessa asuvien ulkomaalaisten parissa. Se toimii luterilaisen kirkon tukemana.

• IEC jakaa ehtoollista kaikkiin kirkkokuntiin kuuluville, vaikka virallista ehtoollisyhteyttä ei useimpien kirkkokuntien välillä ole.

• Seurakunta kokoaa väkeä englanninkielisiin jumalanpalveluksiin Roihuvuoren kirkkoon sunnuntaisin kello 16 ja Espoon tuomiokirkon seurakuntataloon sunnuntaisin kello 16.30.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.