null Raamattu todistaa historiallisista tapahtumista

Raamattu todistaa historiallisista tapahtumista

Arttu Jakosen mukaan fossiilit ovat vahvin todiste evoluution olemassaolosta (K&k 9.5.). Tämän lausunnon perusteella näyttää ilmeiseltä, että Jakonen itse ei usko Darwinin muotoilemaan vähittäisten muutosten evoluutiomalliin, koska fossiiliaineisto ei tue sitä.

Tunnettu paleontologi Stephen Jay Gould on todennut: ”En halua millään tavalla halventaa asteittaisen evoluutionäkemyksen potentiaalista pätevyyttä. Haluan vain huomauttaa, ettei sitä koskaan ’ole havaittu’ kallioissa.” Gould ei ole ainoa tutkija, joka on huomannut ja tunnustanut tämän seikan. Muita ovat muun muassa Darwin, Simpson, Lovtrup, Paul, Eldredge ja Tattersall.

Jakonen kirjoittaa, että Raamatulla ei ole sen suurempaa totuusarvoa kuin nykyisillä fantasiaromaaneilla. Täytyy nostaa hattua Jakosen ahkeruudelle.

Vaikka enemmistö tutkijoista pitää Uutta testamenttia luotettavana historiallista tapahtumista kertovana dokumenttina, niin Jakonen on onnistunut löytämään lähteen, joka tukee hänen omaa maailmankuvaansa. Historioitsijat ovat yksimielisiä siitä, että Jeesus Nasaretilainen, jonka juutalaiset johtajat tuomitsivat jumalanpilkasta ja joka toimitettiin roomalaisten viranomaisten eteen maanpetoksen verukkeella, kuoli ristiinnaulittuna.

Gary Habermas tarkasteli vuoden 1975 jälkeen ilmestyneitä Jeesuksen ylösnousemusta käsitteleviä tutkimuksia. Hän huomasi, että 75 % tutkijoista tunnustaa Jeesuksen tyhjän haudan historiallisuuden.

Juuri kukaan ei nykyään kiistä sitä, että opetuslapset kokivat Jeesuksen ilmestyvän heille kuolemansa jälkeen. Tutkijoiden ehdoton enemmistö on yksimielisiä siitä, että ensimmäiset opetuslapset uskoivat Jumalan herättäneen Jeesuksen kuolleista.

Raimo Lonka

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.