Raamatun punainen lanka

Raamatun punainen lanka

Seppo Simola sanoi (K&k 3.9.) Raamatun olevan läpeensä ihmisten kirjoittama. Niinhän se on, mutta se on kirjoitettu Pyhän Hengen johdattamana! Raamattu on kirjoitettu ihmiskunnalle, että he löytäisivät sieltä elämälleen suunnan tässä elämässä ja tulevassa. Siinä mielessä se ei ole tavallinen kirja.

Vanha testamentti oli Jeesuksen Raamattu. Jeesus sanoi aikalaisillensa, että siellä olevat kirjoitukset jo todistavat Hänestä. Kuinka siis nämä Vanhan testamentin kirjoitukset voivat todistaa Jeesuksesta, jos tästä ei olisi sen kirjoittajille ilmoitettu? Se ei ole ollut mielikuvitusta vaan sen sai aikaan Jumalan Pyhän Henki.

Raamattua tulee lukea Hengessä ja totuudessa. Se ei aukene tämän maailman viisaille. Vanhassa testamentissa jo ensimmäiset lauseet ovat mykistäviä. Koko Raamatun ”punaisena lankana” kulkee sanoma Jeesuksesta maailman Vapahtajana ja syntiemme sovittajana. Johanneksen Ilmestyskirja on varmaan ihmeellisempiä Jumalan Pyhän Hengen vaikutuksessa saatuja ilmoituksia tulevista ajoista.

Paula Pennanen-Aitta
Helsinki

 

Jaa tämä artikkeli: