null Räjähdyksiä omalla takapihalla, ei kiitos

Musiikkia ja värivaloja. Jätevedenpuhdistamon työmaa voi olla tunnelmallinenkin. Kuva: HSY

Musiikkia ja värivaloja. Jätevedenpuhdistamon työmaa voi olla tunnelmallinenkin. Kuva: HSY

Räjähdyksiä omalla takapihalla, ei kiitos

Jokainen ajattelee ensin omaa takapihaansa.

Tiukan paikan tullen meistä jokaisesta voi kuoriutua not in my backyard -henkilö, joka vastustaa kaikkea, mikä horjuttaa omaa rauhaa.

Kun selvisi, että oman kodin lähimaastoon on päätetty rakentaa jätevedenpuhdistamo, en ollut riemuissani. Toki olin seurannut päätöksentekoa, mutta toivonut, että kyseinen pitkänsitkeä rakennusurakka olisi ihan jossain muualla. Siis jonkun muun takapihalla.

Mutta minkäs teet. Urakan kanssa on eletty nyt reilu vuosi.

Blominmäen projektijohtja Jukka Yli-Kuivila HSY:stä kertoo, että valituksia on tullut räjähdyksistä, pölystä ja liikenteestä. Valitukset ovat vähentyneet, kun louhinnoissa on edetty kauemmas asuintaloista.

Ja kun kaupunki sai rakennutettua kadulle jalkakäytävän ja työmaan pihaa ja tunnelin loppuosaa asfaltoitiin, ei liikenteestä ja pölystäkään ole enää tullut yhteydenottoja.

Yleensä auttaa, kun valituksen aiheet otetaan todesta ja niille tehdään jotain.

Ja moneen asiaan tottuu. Enää räjähdyksiä ei säpsähdä. Mutta seuraan kyllä edelleen, pysytäänkö niiden kanssa aikarajoissa. Tähän asti päivän viimeisen räjähdyksen mukaan voi melkein tarkistaa kellonsa: se tulee melko tarkkaan illalla kymmentä vaille kymmenen.

Jaa tämä artikkeli: