null Rakkaudenosoitus Roomalle

Koomisia käänteitä. Woody Allenin elokuvassa käydään myös Vatikaanissa, kun nuori mies ( Alessandro Tiberi ) saa yllättäen seurakseen paheellisen naisen (Penelope Cruz).

Koomisia käänteitä. Woody Allenin elokuvassa käydään myös Vatikaanissa, kun nuori mies ( Alessandro Tiberi ) saa yllättäen seurakseen paheellisen naisen (Penelope Cruz).

Rakkaudenosoitus Roomalle

Rooma näyttäytyy Woody Allenin komediassa To Rome With Love koko ihanuudessaan, niin että voisi melkein puhua matkailumainoksesta. Allen on kuitenkin luonut inspiroivaan ympäristöön mainiot tarinat ja ihmiset, onhan ikuinen kaupunki täynnä tarinoita.

Elokuvan ihmiset ovat tulleet Roomaan eri syistä, ja kaikille heille tapahtuu siellä jotain hyvin yllättävää. Allen itse näyttelee eläkkeellä olevaa oopperaohjaajaa, joka innostuu tyttärensä sulhasen hautatoimistoalalla olevan isän laulusta niin, että pyrkii tekemään tästä tähden. Intoa ei rajoita se, että mies pystyy laulamaan täydellisesti vain suihkussa.

Tunnettu amerikkalainen arkkitehti ( Alec Baldwin ) puolestaan joutuu lomallaan aikamatkalle nuoruutensa Roomaan. Hän voi nyt vanhemman miehen kokemuksella yrittää toppuutella nuorta itseään ( Jesse Eisenberg ) tekemästä tyhmyyksiä.

Elokuvassa on myös tuiki tavallinen roomalainen perheenisä ja toimistotyöntekijä ( Roberto Benigni ), josta tulee yllättäen julkisuuden henkilö, sekä Roomaan saapuneet nuoret rakastavaiset ( Alessandro Tiberi ja Alessandra Mastronardi ), jotka joutuvat erilleen kokeakseen kumpikin tahoillaan eroottisen seikkailun.

Ristikkäin kulkevissa tarinoissa riittää vauhdikkaita käänteitä. Woody Allenin on kirjoittanut melkeinpä parhaat ja hauskimmat repliikit näyttelemälleen neuroottiselle ja kuolemankammoiselle oopperaohjaajalle.

Julkisuuden kiroille Allen irvailee Benignin superjulkkishahmon avulla. Medialle kelpaavat mitkä lausunnot vain, kunhan se saa osansa julkkiksesta. Myös tämä itse saattaa jäädä koukkuun median huomioon. Julkisuus on kuin huumetta.

Marjo Kytöharju

Woody Allen: To Rome With Love. Elokuvateattereissa 31.8.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.