null Rakkaus musiikkiin yhdistää Maria ja Tomas Höglundia

Maria ja Tomas Höglundin suhde perustuu keskinäiselle luottamukselle, kunnioitukselle ja rakkaudelle. Kuva: Sirpa Päivinen

Maria ja Tomas Höglundin suhde perustuu keskinäiselle luottamukselle, kunnioitukselle ja rakkaudelle. Kuva: Sirpa Päivinen

Rakkaus musiikkiin yhdistää Maria ja Tomas Höglundia

Voice of Finlandista tuttu muusikkopariskunta Maria ja Tomas Höglund ovat toinen toiselleen tärkein tuki sekä arjessa että julkisuudessa.

Höglundien perheellä on takanaan kaksi jännittävää tuotantokautta Nelosella nähtyä Voice of Finland -kilpailua (VOF). Äskettäin Maria lauloi Olli Lindholmin tiimissä semifinaalivaiheeseen saakka. Pari vuotta aiemmin niin ikään Tomas osallistui menestyksekkäästi kisaan Elastisen luotsaamassa joukkueessa.

"VOF oli hieno ja haastava matka. Sen aikana minulle oli uusi kokemus olla yksin lavalla ilman ympärillä olevaa kuoroa. Samalla minun piti ottaa aiempaa enemmän vastuuta omasta tahtomisestani ja siitä, millainen artisti haluan olla", Maria kertoo.

Lisäksi hän kiittää ohjelman tuotantoa ja kilpakumppaneitaan taaksejääneestä kaudesta.

"Kisaan osallistui ihana, toisiaan kunnioittava porukka. Ohjelmassa sain myös olla oma itseni."

"VOF toi mukanaan paljon haastatteluita, keikkakyselyitä ja levytyssopimuksen", Tomas kertoo.

Heittäytymisensä musiikkiin hän toivoo olevan kannustava esimerkki sekä lapsilleen että oppilailleen.

"Kisa antoi minulle rohkeutta tehdä omia biisejä. Säveltämisprosessi alkoikin ohjelman päättymisen jälkeen. Silloin tuli sellainen nyt tai ei koskaan -fiilis", helmikuussa debyyttialbuminsa So far so Good julkaissut Tomas kertoo.

Keikkoja yhdessä ja erikseen

Tulevana suvena Höglundit esiintyvät erilaisilla areenoilla ympäri maata sekä yksin että yhdessä. Muun muassa Senaatintorilla, Pop-Up Pohjanmaa -tapahtuman konsertissa, heidät nähdään 11.6. Kauniaisissa he esiintyvät Grani-päivänä 21.5.

Grani-päivän ilmaiskonsertissa Maria ja Tomas tulkitsevat musiikkia moneen makuun, gospeleita ja duettoja unohtamatta. Konsertissa kuullaan kappaleita Tomaksen uudelta englanninkieliseltä levyltä. Lisäksi he laulavat sekä suomeksi että ruotsiksi.

Uskoon liittyy rakkautta ja armoa. Se auttaa pitämään julkisuuden keskellä jalat maassa"

Maria Höglund

"Lauluamme säestävät Vain elämää -ohjelmasta tutut muusikot", Tomas mainitsee.

Toinen toistaan tukien

Suoriin televisiolähetyksiin valmistautumisen paineissa Marialla ja Tomaksella on ollut ainutlaatuinen mahdollisuus tukea toisiaan vuorotellen. Elämää on helpottanut, että musiikki on heille muutenkin iso osa yhteistä elämää.

Pariskunnan suhde on aina perustunut keskinäiselle luottamukselle, kunnioitukselle ja rakkaudelle.

"Rakkaus merkitsee pieniä asioita arjessa. Sitä on esimerkiksi kotiin tullessani valmiina odottava ruoka tai puhtaat treenivaatteet", Tomas sanoo.

"Saan olla suhteessamme hyväksytty ja rakastettu. Saan rakastaa ja olla läsnä perheessäni. Olla yhdessä ilman vaatimuksia", Maria pohtii.

Usko on elämän perusta

Kristillinen usko on Höglundeille tärkeää. Se on heille elämän perusta, joka antaa tilaa kasvamiselle ja anteeksiannolle.

"En pärjäisi ilman sitä. Uskoon liittyy rakkautta ja armoa. Se auttaa pitämään julkisuuden keskellä jalat maassa", Maria toteaa.

Tomakselle usko merkitsee myös luottamusta korkeamman voiman johdatukseen. Hän on varma, että Jumalalla on mietittynä juuri häntä varten erityisiä tehtäviä.

"Voin kysyä Jumalalta tien näyttämistä valintojen keskellä", hän pohtii.

Jaa tämä artikkeli: