null Rasismi haisee

Rasismi haisee

Suomalaiseen sanavarastoon on onnistuttu syöttämään termi maahanmuuttokriittinen. Niin sanotut maahanmuuttokriitikot haluavat muka keskustella maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista. Usein sen varjolla kuitenkin luodaan, vahvistetaan ja ylläpidetään ennakko- ja epäluuloja muualta muuttaneita, erinäköisiä, toisin uskovia tai kielelliseen vähemmistöön kuuluvia kohtaan. Joskus haisee silkka rasismi.

Muutama vuosi sitten tunnettu blogisti, nykyinen kansanedustaja Jussi Halla-aho muisti Kirkko ja kaupunkiakin kirjoituksellaan ”Allah rantautuu – Simola antautuu”. Juttu on yhä luettavissa netistä ja jokainen voi itse arvioida, kuinka paljon sen kaltaisilla teksteillä on epäluuloja vahvistettu. Nyttemmin Halla-aho ja kumppanit pesevät rystyset valkoisina käsiään puhtaaksi vanhoista kirjoituksistaan ja vastuustaan ihmisten koventuneisiin asenteisiin ja ääri-ilmiöihin.

 

Kirkon jokavuotisena pakkopullanakin pidetty Yhteisvastuukeräys on usein onnistunut nostamaan esiin tärkeitä ongelmia ja osallistumaan teoin eikä vain sanoin yhteiskunnalliseen keskusteluun.  Maahanmuuttokriitikkojen suosittu teema on sosiaalietuuksien väärinkäyttö. Tänne tullaan mukamas vain etujen perässä, ei tehdä työtä eikä rakenneta yhteiskuntaa.

Käytännön elämä osoittaa useimmiten toista. Maahanmuuttajat ovat halukkaita tekemään työtä, kun siihen vain on mahdollisuus. Pari vuotta sitten Yhteisvastuussa kerätyillä varoilla on onnistuttu löytämään kymmenille Suomeen muuttaneille kunnollinen työpaikka. Heille on näin tarjoutunut tilaisuus osallistua täyspainoisesti maamme rakentamiseen.

 

Tietenkin maahanmuutossa on ongelmansa, kuten kaikessa inhimillisessä elämässä ja toiminnassa. Se on kuitenkin enimmiltään myönteinen asia. On tärkeää saada Suomeen uutta työvoimaa, josta tulevina vuosina on yhä suurempi pula. Ajatusten ja kulttuurin monimuotoisuus lisää niin henkistä kuin taloudellista iskukykyämme. Jokainen tänne muuttava luo myös uutta verkostoa ympäri maailmaa. Erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin tutustuminen edesauttaa kansojen keskinäisen ymmärtämyksen kasvua. Maahan- ja maastamuutto ovat askel maailmanrauhan rakentamisessa.

Seppo Simola
Päätoimittaja

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.