null Rasismin kieltämistä uhria syyllistämällä

Puheenvuorot

Rasismin kieltämistä uhria syyllistämällä

Nimimerkki Mustakin voi olla rasisti kirjoitti (K&k 6.5.), että mustat mielellään unohtavat, että tärkeä rooli mustien orjakaupassa oli mustilla orjakauppiailla.

Nimimerkki antaa ymmärtää, että koska on mustien harjoittamaa rasismia, on myös hyväksyttävää, että on valkoisten harjoittamaa sortoa. Nimimerkki yrittää puolustella järkyttävällä kyynisyydellä orjuutta nojaamalla siihen, että kaupantekoon oli sotkeutuneena myös mustia. Aivan kuin petos tulisi hyväksyttäväksi, jos sen tekee maanmies.

En jaksa uskoa, että nimimerkin kaksinaismoraali ulottuisi niin pitkälle, että meidän suomalaisten etujen vastaan toimiminen olisi vähemmän tuomittavaa kunhan tekijä vaan olisi suomalainen. Nimimerkin maailmankuvassa syytetään uhreja omasta kovasta kohtalostaan. Valitettavasti tällainen ajattelu on lisääntynyt meillä oikeistolaistumisen myötä. Olisi kuitenkin hyvä muistaa, että kovan maailman kannattajat voivat itsekin joutua luomansa maailman kovan kohtalon kohteeksi varoituksetta. Miten sitten suu pannaan?

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.