null Rauhan ja toivon kävely toi yhteen eri uskontokuntien edustajat

Eri uskontokuntien edustajat saapuivat runsaslukuisesti Rauhan ja toivon kävelylle. Monet halusivat vedota rauhan puolesta ja kunnioittaa Pariisiniskujen uhreja. Kuva: Sara Järvinen

Eri uskontokuntien edustajat saapuivat runsaslukuisesti Rauhan ja toivon kävelylle. Monet halusivat vedota rauhan puolesta ja kunnioittaa Pariisiniskujen uhreja. Kuva: Sara Järvinen

Rauhan ja toivon kävely toi yhteen eri uskontokuntien edustajat

Uskontokunnat kävelivät rauhan ja toivon puolesta Helsingissä sunnuntaina. Viitisensataa osanottajaa eri uskonto- ja kirkkokunnista kokoontuivat Helsingin tuomiokirkolle ja kävelivät sieltä Ranskan lähetystöön esittämään surunvalittelunsa Pariisin iskujen johdosta.

Matkalla lähetystölle lisää ihmisiä liittyi mukaan joukkoon. Mukana vetoamassa rauhan puolesta ja kunnioittamassa Pariisin iskujen uhrien muistoa oli eri uskontokuntien edustajia muun muassa islamilaisesta neuvostosta, Resalat-yhdyskunnasta, Juutalaisesta seurakunnasta, ortodoksisesta kirkosta, katolisilta, buddhalaisia, hindulaisia ja Uskot-foorumista, joka on uskontojen yhteistyöjärjestö. Myös turvapaikanhakijoilla oli oma edustuksensa.

Yksi järjestäjien edustajista, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja ja Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäki iloitsi siitä, että alle 12 tuntia sitten koolle kutsuttu tilaisuus sai ihmiset paikalle.

"Kokonaiset kansakunnat Libanonissa, Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa tai muun muassa Gambiassa ja Etelä-Sudanissa ovat eri syistä turvattomia. Joko maata lyö rikki oma sisällissota tai valtataistelu tai sen alueella Isisin taistelijat tekevät elämästä mahdottoman. Viimeisimpänä iskut Pariisissa ovat pysäyttäneet meidät", sanoi Juha Rintamäki puheessaan rauhan ja toivon kävelyn lähtöpaikalla Tuomiokirkolla.

Monet lähtivät mukaan rauhanmarssille. Kuva: Sara Järvinen

Rintamäen mukaan viha synnyttää ahdistusta ja turvattomuutta, mikä nostaa helposti muureja ihmisten välille. Rauhan ja toivon kävelylle tultiin Rintamäestä herättelemään niitä voimia, joiden kautta tapahtuu hyviä tekoja, joiden kautta maailma muuttuu turvallisemmaksi paikaksi kaikille elää.

Uskontokuntien yhteinen rauhan vetoomus

"Täältä kirkonmäeltä lähtee tänään vahva viesti: Vastakkainasettelu on yksittäisten joukkojen luoma harha, eikä uskontojen välinen. Siksi koolla on harvinaisesti eri uskontokuntien edustajat tuomassa yhteisesti viestiä epävarmuuden keskelle toivosta ja rauhasta", Rintamäki julisti.

Rintamäki uskoo, että maailmassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka vastaavat pahaan hyvällä. Eikä suostuta alistumaan pelkoon, jota terrori-iskut pyrkivät luomaan.

"Silloin ei suostuta vastaanottamaan Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita vihalla vaan kohtelemalla heitä niin kuin haluaisimme itseämme kohdeltavan. Siksi nyt pitää herätellä hyviä voimia, jotka saavat aikaan tekoja yhteisymmärrykseen eikä rajojen rakentamiseen."

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi