null Rautalankamalli kommunikaatiosta

Rautalankamalli kommunikaatiosta

Paavali kirjoittaa: ”Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen. Maailmassa on vaikka kuinka monta eri kieltä, mutta ei ainoatakaan, jonka äänet eivät ole ymmärrettävissä. Mutta jos en tiedä sanojen merkitystä, olen puhujalle muukalainen (1. Kor. 14: 9–11, vuoden 1938 raamatunkäännös).

Ihmisten välisessä kommunikoinnissa sanoilla ja kielellä on ratkaiseva merkitys. Jollei meillä ole yhteistä kieltä, ei ole helppo ymmärtää toista. Tällöin on turvauduttava elekieleen, jotta edes jotakin menisi perille. Viimeinen mahdollisuus on rautalankamalli, jolla ydinasia pyritään viestittämään. Hengellisellä rintamallakin on joskus tarpeen etsiä rautalankaa. Näin olen tehnyt seuraavassa keskeisen hengellisen totuuden ilmaisemisessa.

Kristittyjen yhteys on yleisesti hyväksytty Raamatun totuus. Kukapa vähääkään raamatullisena itseään pitävä rohkenee kieltää tätä perustotuutta! Onhan asia kiistämättömästi esiintuotu muun muassa Johanneksen evankeliumin luvussa 17. Ongelmalliseksi vain muodostuu teorian ja käytännön ristiriita.

Väinö Hotti

Kaavi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.