null Reitti eteenpäin – pääsiäistervehdys Espoon piispa Tapio Luomalta

Hengellisyys

Reitti eteenpäin – pääsiäistervehdys Espoon piispa Tapio Luomalta

REITTI ETEENPÄIN


Elämämme varrella vaikeimmat hetket ovat niitä, jolloin asiat ja tilanteet vaikuttavat ylivoimaisilta. Silloin kysymme, mistä saisimme voimia, ja murehdimme, löytyykö tietä eteenpäin. Kokemus umpikujaan joutumisesta peittää näköalat tulevaisuuteen ja silloin myös toivo on koetuksella.

Pääsiäinen kertoo meille viestin, joka sopii erityisen hyvin noihin hetkiin. Markuksen evankeliumin pääsiäiskertomuksessa (Mark. 16) Jeesuksen seuraajiin kuuluneet naiset saapuivat varhain sunnuntaiaamuna haudalle valmistaakseen Mestarinsa ruumiin lopullista haudan lepoa varten. Heillä oli mielessään yksi ongelma: miten saada hautakammiota peittänyt suuri kivi siirrettyä syrjään. Itse he eivät jaksaisi eikä apuvoimiakaan ollut mukana.

Haudalla heitä odotti kaksi yllätystä. Ensinnäkin hautakivi oli jo siirretty syrjään. Toiseksi, enkeli ilmoitti, että Jeesus on noussut kuolleista. Naisten vierailu haudalla sai aivan uuden käänteen, joka mullisti heidän ja muiden Jeesuksen seuraajien elämän.

Pääsiäinen julistaa, että Jeesus on voittanut kuoleman. Vaikeimmista asioista kaikkein vaikein on ratkaistu. Ylivoimainen ei olekaan ylivoimaista, ja kaikki se, mistä tulemme kantaneeksi murhetta, selviää tavalla tai toisella. Me emme itse aina jaksa siirtää suuria kiviä pois reitiltämme emmekä osaa ratkaista huolta aiheuttavia asioita. Uskomme kuitenkin siihen, että Jumala jaksaa ja osaa. Siksi turvaudumme häneen.

Toivotan Sinulle riemullista pääsiäistä! Kristus on noussut kuolleista!

Tapio Luoma
Espoon hiippakunnan piispa

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.