null Resalatin rooli suurmoskeijahankkeessa

Puheenvuorot

Resalatin rooli suurmoskeijahankkeessa

Helsingin Sanomat käsitteli 1.12. suurmoskeijahanketta. Artikkelissa Pia Jardi väittää, että hankkeen vetäjät ovat pyytäneet shiiayhteisöä keskustelemaan suurmoskeijasta, mutta pyyntöön ei ole vastattu. Suomen islamilaisen neuvoston SINE:n puheenjohtaja Anas Hajjar kertoi jo heinäkuussa, että suurmoskeijahanke oli pidetty salassa. Meitä ei ole pyydetty yhteistyöhön suurmoskeijahankkeessa.

Emme vastusta moskeijan rakentamista. Olemme ainoastaan osoittaneet huolemme takfiri-ideologian leviämisestä, jos rahoituksessa ja ylläpidossa nojaudutaan Bahrainiin, Saudi Arabiaan, Qatariin ja Emiraatteihin. Olemme myös ihmetelleet näiden maiden pyyteetöntä kiinnostusta rahoittaa suurmoskeijaa Suomessa, jossa on tuskin kourallista kyseisten maiden kansalaisia.

Resalat Islamilainen Yhdyskunta tekee kaikkensa islamilaisen yhteisön yhtenäisyyden ja menestyksen eteen. Meillä on erinomaiset suhteet viranomaisiin, päättäjiin, seurakuntiin ja naapureihimme. Olemme mukana valtioneuvoston asettamassa Etnisten suhteiden neuvottelukunnassa ETNO:ssa. Olemme olleet perustamassa SINE:ä ja istuneet sen hallituksessa kolme vuotta ja vierailleet useissa pääkaupunkiseudun muissa moskeijoissa. Olemme pyytäneet niiden edustajia järjestämiimme viranomaistapaamisiin pohtimaan ratkaisuja koko muslimiyhteisöä koskevien ongelmien ratkaisemiseksi.

Toivotamme tervetulleeksi jokaisen moskeijan palvelemaan islamilaista yhteisöä. Tulemme mielellämme osallistumaan suurmoskeijan toimintaan, jos meille siellä sallitaan rooli. Etenkin nyt, kun turvapaikanhakijoiden räjähdysmäisen kasvun vuoksi shiiamuslimien määrä on moninkertaistunut, olemme valmiita rikastuttamaan suurmoskeijan toimintaa shiialaisella näkökulmalla.

Paula Kemell
puheenjohtaja
Resalat Islamilainen Yhdyskunta, Suomen Ähl-eBeit

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.