null Rikospaikalla

Rikospaikkatutkijat työssään.

Rikospaikkatutkijat työssään.

Rikospaikalla

Kuuluu kirkaisu, laukaus kajahtaa. Rikospaikalta löytyy sormenjälkiä ja ase. Kuka epäillyistä valehtelee?

Heurekan uudessa näyttelyssä voi leikkiä dekkaria täysin palkein. Saa kerätä johtolankoja ja merkitä niitä rikostutkijan muistikirjaan. Sitten tehdään päätelmiä ja koetetaan saada murhaaja tunnustamaan.

Tulee olo kuin lapsena Viisikkoja lukiessa. Paitsi että tässä näyttelyssä rikosta ratkaistaan teknisillä tutkimuksilla ja apuvälineillä, joista Viisikko ei osannut uneksiakaan. Tutkimukset ja apuvälineet on suunniteltu yhteistyössä Keskusrikospoliisin rikoslaboratorion kanssa, joten ohimennen oppii kaikenlaista ihan oikeasta poliisityöstä. Aikuinenkin innostuu.

Näyttelyn avausvideo särähtää vähän. Nuori nainen, pimeä ilta, kotiin tulee uhkaava mies. Tuttu perusasetelma lukuisista amerikkalaisista tv-sarjoista. Ja sieltähän se onkin peräisin. Näyttely on alun perin kanadalaista tuotantoa ja nimeltään C.S.I. — Autopsy of a Murder.

Tarvitseeko naisten kokemaa miehisen väkivallan uhkaa aina ruokkia, vaikka se tosiasia onkin? Ehkä juuri siksi ei tarvitsisi. Eikö vaikka epäillyistä yksi olisi voinut olla nainen? Viisikko voittaa C.S.I.:n 1–0.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.