null Roihuvuoren kirkonkellot -kappale voitti Itä yllättää -kilpailun

Roihuvuoren kirkonkellot -kappale voitti Itä yllättää -kilpailun

Itä yllättää 2010 -lauluntekokilpailun kolmen kärki julkistettiin Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskuksessa keskiviikkona 21.4. järjestetyssä Idän yllätys -tapahtumassa.

Voittajaksi selvisi iskelmäkappale Roihuvuoren kirkonkellot, jonka tekijät säveltäjä Raimo Hast ja sanoittaja Rauli Nordberg ovat kotoisin Lahdesta.

Toinen palkinto meni rap-kappaleelle Poikki poluilta, jonka tekijät ovat Jyri Kujala (JYKÄ) ja Mauri Puntanen (PRJ). Kolmannen palkinnon pokkasi Riina ja Jukka Heikkisen säveltämä sekä Johanna Vikstenin sanoittama poplaulu Pukujussini. Kauppakeskus Itäkeskus valitsi myös oman suosikkikappaleensa, Topi Suurosen säveltämän ja sanoittaman Keuruulta Kontulaan.

Helsingin kulttuurikeskus järjesti Stoan viimesyksyisten 25-vuotisjuhlien kunniaksi lauluntekokilpailun Itä yllättää 2010. Kilpailuun tuli 36 laulua, joiden tyylilajikirjo vaihteli popista jazziin ja kuorolaulusta lastenlauluun. Tekijöiden ikähaitari vaihteli 10 vuodesta ikäihmisiin. Osallistujista suurin osa oli kotoisin Helsingistä ja muualta pääkaupunkiseudulta, mutta kilpailuun osallistui lauluntekijöitä myös muun muassa Lahdesta, Tampereelta, Orivedeltä ja Jyväskylästä.

Kilpailun raatiin kuuluivat Mariska, Tomi Kontio, Samuli Laiho ja Rummy Nanji (Mr B). Raadin tehtävä oli haastava, koska tyylilajien kirjo ja osallistujien ikähaitari oli niin laaja. Monet taitavasti tehdyt laulut jäivät palkinnotta. Voittajien valinnassa korostui se, että raati halusi palkita kolme erityyppistä laulua: yhden iskelmän aikuiseen makuun, yhden räpäytyksen sekä yhden modernin poplaulun. Kolmessa palkitussa laulussa lyriikka ja sävellys ovat tasapainossa keskenään ja laulujen kokonaisuus tavoittaa jotain Itä-Helsingin hengestä.

Voittaja saa 300 euron, toiseksi tullut 200 euron ja kolmanneksi sijoittunut sadan euron arvoisen musiikkiin liittyvän palkinnon.
 
MP3-version voittajakappaleesta Roihuvuoren kirkonkellot voi ladata tästä linkistä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.