null Runsaasti ehdokkaita valtuustosta

Valtuustoon. Seurakuntien luottamushenkilöistä moni päättää myös kaupungin asioista.

Valtuustoon. Seurakuntien luottamushenkilöistä moni päättää myös kaupungin asioista.

Runsaasti ehdokkaita valtuustosta

Helsingin seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston jäsenistä yhteensä kuusitoista on ehdolla kunnallisvaaleissa. Vihreiden listalla ehdolla ovat Eekku Aromaa , Sirkku Ingervo , Otto Lehtipuu , Mari Puoskari ja Vesa Virri .

Demariehdokkaita ovat Ville Jalovaara , Tarja Kantola , Sara Paavolainen, Tarja Tenkula ja Karita Toijonen , kokoomuksen ehdokkaita Merja Eklund, Marjaana Syrjälä ja Laura Rissanen . Keskustan ehdokas on Sanna Lehtinen , Vasemmistoliiton Hanna Mithiku ja kristillisdemokraattien Tuulikki Vuorinen (sit.).

Kirkko ja kaupunki pyysi muutamaa ehdokasta arvioimaan, mitä eväitä kokemus kirkkovaltuustosta ja seurakunnista antaa kaupungin valtuustotyöskentelyyn.

– Kirkon luottamustehtävissä näkee, että kaupunkilaisten arkeen vaikuttaa moni asia. Kirkko luo keskeisesti alueille identiteettiä, sillä se tuottaa palveluja ja rakentaa ja pitää yllä esimerkiksi kiinteistöjä, Tarja Kantola sanoo.

Tuulikki Vuorisen mukaan myös kunnissa tarvitaan taloudellisten resurssien ja yhteiskunnan tukiverkoston lisäksi arvoja, jotka kannustavat kantamaan vastuuta toinen toisistamme.

– Kirkkovaltuutettuna olen osa laajempaa yhteisöä, jossa kontaktit ja päätöksenteko tapahtuvat yhteistyössä yli puoluerajojen.

Sanna Lehtisen mukaan kirkkovaltuusto huolehtii muun muassa siitä, että kaikki saisivat hyvät kirkolliset palvelut. Asioita käsitellään koko kaupungin näkökulmasta. Työskentely on haastanut perehtymään esimerkiksi lainsäädäntöön.

– Muun muassa hallintolaki ja hallintolainkäyttölaki ovat tulleet tutuiksi. Niiden tunteminen on eduksi myös kaupungin valtuustotyössä.

Laura Rissanen on ollut pitempään kunnallispolitiikassa kuin kirkkovaltuustossa. Molemmat tukevat hänen mielestään toisiaan.

– Kirkon sydän asuu diakoniatyössä. Tässä yhteistyö kaupungin kanssa on olennaista.

Vesa Virri on huomannut kirkkovaltuustossa, että kaupungin ja seurakuntayhtymän päätöksenteko muistuttavat paljon toisiaan.

– Kirkkovaltuustossa suurin osa asioista on nimenomaan talous- ja budjettiasioita sekä kiinteistö- ja rakennusasioita. Samalla määritellään yhtymän suuret linjaukset. Eli todennäköisesti aika lailla samoja asioita siellä käsitellään kuin kaupunginvaltuustossa, Virri sanoo.

Tommi Sarlin

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.