null Runsas lumi voi vaikeuttaa haudoilla käyntiä Helsingin hautausmailla

Runsas lumi voi vaikeuttaa haudoilla käyntiä Helsingin hautausmailla

Hautausmaiden portit ovat joulun aikana avoinna ympäri vuorokauden. Portit avataan keskiviikkona 22.12. kello 7 ja suljetaan perjantaina 7.1. kello 20. Hautausmailla on Helsingissä lunta jopa yli puoli metriä.

Hautausmaiden pääkäytävät pyritään auraamaan lumesta, mutta hautakortteleiden sisällä olevat käytävät ovat pääsääntöisesti ummessa. Haudoille ei siis välttämättä pääse lumessa kahlaamatta.

 

Myös reunakivet ja matalimmat hautakivet ovat kokonaan tai osittain lumen peitossa. Haudan löytäminen voi olla vaikeaa. Tästä syystä vierailijoita myös pyydetään liikkumaan hangessa varovaisesti, jotta kompastumisilta vältyttäisiin. Vierailu kannattaa tehdä valoisaan aikaan. Haudoilla käynti vie lumen vuoksi pitempään, joka ruuhkauttaa liikennettä. Siksi vierailijoita pyydetään tulemaan hautausmaalle julkista liikennettä käyttäen.

Jos hautaa ei lumen vuoksi löydy tai sille pääsy on vaikeaa, voi kynttilän tai kukkansa viedä yhteisille muistomerkeille, joita on jokaisella hautausmaalla.

Jouluaattona bussiliikenne noudattaa lauantailiikenneaikatauluja noin kello 15 saakka. Joulupäivänä noudatetaan sunnuntaiaikatauluja kello 11 alkaen.

Hietaniemeen on Rautatientorilta ylimääräistä liikennettä bussilinjalla 55X jouluaattona noin kello 10.30–16. Viimeinen bussi Hietaniemestä Rautatientorille lähtee kello 16.08. Rautatievaunu 8 kulkee pitkin Mechelininkatua.

Honkanummen hautausmaalle pääsee Rautatientorilta laiturista 10 linjalla 732. Linjalla 732B on lisävuoroja 20 minuutin välein Helsingistä kello 9.30–14.50 ja Honkanummelta kello 10–15.20.

Hautausmailla pidetään perinteiset aattohartaudet. Hietaniemen vanhassa kappelissa, Mechelininkatu 2 e, pidetään aattohartaus 24.12. kello 13. Hietaniemen uudessa kappelissa, Hietaniemenkatu 20, aattohartaus alkaa kello 14.

Katso sankarihautojen kunniavartiot ja muistotilaisuus marsalkka Mannerheimin haudalla täältä.

 

Jaa tämä artikkeli: