null Ruoholahden kappeli on säilytettävä

Puheenvuorot

Ruoholahden kappeli on säilytettävä

Olemme runsaslukuinen joukko Ruoholahden kappelin aktiivisia käyttäjiä ja seurakuntalaisiakin. Toki joukkoomme mahtuu muutama kirkkoon kuulumatonkin.

Artikkelissa Haastettujen kirkkojen herrat (Kirkko ja kaupunki 10.3.) kirkkoherrat Kari Kanala ja Teemu Laajasalo ponnistelevat Suomen maallistuneimmissa seurakunnissa. Meillä on täällä Ruoholahdessa oma kappeli, joka on vuosien varrella koonnut syliinsä aktiivisen käyttäjäkunnan ja yhdistänyt meidät tiiviiksi ruoholahtelaiseksi porukaksi. Nyt Kappeli on ikäväksemme lakkausuhan alla.

Me allekirjoittaneet haluamme säilyttää Ruoholahden hyvänä paikkana asua myös jatkossa! Alueen suurin rikkaus löytyy sen asukkaista, ja pelkäämme, että jos alueen toiminnot siirretään Jätkäsaaren puolelle, alueemme kutistuu ja yhteisöllinen toiminta köyhtyy.

Toivomme, että Ruoholahden kappeli säilytettäisiin jatkossakin, ja sen lapsiperheille suunnattu toiminta saisi jatkua. Monet perheet ovat luoneet ensimmäiset kontaktinsa alueen muihin asukkaisiin kappelin helposti lähestyttävissä tiloissa. Uusia seurakunnan jäseniä on kastettu ja uusia pareja vihitty kappelissa vuosien saatossa. Ruoholahden kappelissa toimii moni aktiivinen kerho. Kävijämäärät ovat korkeita. Metron, ratikan ja bussiyhteyksien läheisyys tekee Ruoholahden kappelista helpon tulla myös hieman kauempaa.

Emme näe, että Jätkäsaareen tuloillaan oleva kappeli olisi este säilyttää Ruoholahden kappelia toimivana. Molemmilla olisi varmastikin paikkansa ilman, että ruoholahtelaisten tarvitsisi luopua omasta kappelistaan.

Tuomiokirkkoseurakunta on näillä näkymin rakentamassa Jätkäsaaren puolelle uutta kappelia, jonne siirrettäisiin kaikki alueen seurakunnan tarjoamat toiminnot.

Kukka Rosti perheineen
Ruoholahti

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.