null Ruokakauppa on myös netissä

Piirros: Janne Kuisma

Piirros: Janne Kuisma

Ruokakauppa on myös netissä

Espoolainen Iiri Ranta, 65, alkoi käyttää elintarvikkeiden kotiinkuljetuspalvelua jo nelisen vuotta sitten.

”Työkiireistä se lähti. Palvelu säästää aikaa, vaivaa, hermoja ja rahaa. Kun ostoslistat pitää suunnitella huolella, ei tee heräteostoksia. On myös hienoa saada painavatkin tavarat keittiöön asti, sillä meillä ei ole autoa.”   

Perhe käyttää kuljetuspalvelua lähinnä jouluna, jolloin ruokaa menee paljon. Pyhinä yhteisen pöydän ääreen kokoontuu kymmenisen ihmistä, lapsia ja aikuisia.

Nettitilauksen päivitys puhelimitse

Ranta tekee tilauksen tavaratalon nettisivuilla. Tilauslistan vahvistus tulee postitse, mutta kaupasta varmistetaan, että tuotteet ovat halutun mukaisia.

”Jos jotain tuotetta ei löydy, keräilijä kysyy aina, saako sen vaihtaa toiseen. Kuljettaja myös soittaa hetkeä ennen sovittua saapumisaikaa. Se on valtavan hyvää palvelua.”

Ranta arvelee, että lähivuosina perhe alkaa käyttää enemmän elintarvikkeiden kuljetuspalveluja.

”Varmasti kokeilen vielä nettikaupatkin, sitten kun ikää tulee lisää ja suvun jäsenet lisääntyvät”, Ranta pohtii.

Stockmann Herkun tuoteryhmäpäällikkö Soili Saarinen keskustan tavaratalosta kertoo, että vanhojen ihmisten ohella monet lapsiperheet käyttävät elintarvikkeiden kotiinkuljetuspalvelua viikoittain, joskus parikin kertaa viikossa.

”Arjen pyöritys helpottuu, kun ei tarvitse jonotella ruuhkissa. Suurin piikki on silti ehdottomasti joulu. Silloin viedään noin sata kuljetusta joka päivä. Myös pääsiäisenä ja muina juhlapyhinä tilauksia tehdään tavallista enemmän.”

Tavallisina arkipäivinä kuljetusauto starttaa huomattavasti harvemmin, noin 20–25 kertaa päivässä.

Juhlien tarjottavat netin kautta

Herkku toimittaa paljon tilauksia myös perhejuhliin, ristiäisiin, valmistujaisiin ja kevään lakkiaisiin. Silloin aikainen lintu madon nappaa. Juhlatilaukset kannattaa tehdä pari viikkoa ennen h-hetkeä.

Herkku tarjoaa yksilöllistä palvelua, halusi asiakas sitten sata grammaa parmankinkkua, kaksi lampaankyljystä tai pienen kinuskikakun.

Lähes puolet Herkun tilauspalvelun asiakkaista on yksityisasiakkaita.

”Monille menee viikoittain vakiotilaus. Juhlatilauksista juttelemme aina asiakkaan kanssa henkilökohtaisesti, että hän saa varmasti juuri toivomiaan tuotteita.”

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.