null Säiliö 468 syttyy

Säiliö 468 syttyy

Suurin osa Laajasalon öljysataman vanhoista öljysäiliöistä on kuljetettu pois. Mutta Kruunuvuorenrannan eteläreunalla sijaitseva Säiliö 468 on kunnostettu uuteen uskoon. Tänään 10.10. kello 19 se syttyy valotaideteokseksi, jonka on suunnitellut valotaiteilija Tapio Rosenius .

Jättimäinen teräslieriö on puhdistettu ja maalattu valkoiseksi. Sisältä tuo 900 neliömetrin tyhjä tila on ruosteenpunainen. Säiliön seiniin on porattu 2012 pientä reikää.

Läheltä katsottuna reiät eivät ole kovin pieniä, vaan niiden halkaisija on 15 senttimetriä. Jokaiseen aukkoon on asennettu peili ja led-valaisin, joka näyttää valkoista ja punaista valoa.

Peilit hohtavat päiväsaikaan auringossa. Iltaisin säiliö kimaltelee valkoisena ja alkuyöstä se liekehtii punaisena kanta-Helsingin suuntaan. Säiliö 468:a onkin kutsuttu Helsingin uusimmaksi loistoksi. Samalla se kantaa entisen öljysataman alueen historiaa. Teoksen kustannukset ovat 1,9 miljoonaa euroa.

Lokakuun viikonloppuina säiliöön pääsee tutustumaan sisäpuolelta. Esimerkiksi 13.–14.10. ja 20.–21.10. ovet ovat auki kello 16–19.

Ensi keväästä alkaen Säiliö 468 tulee palvelemaan tapahtumien pitopaikkana. Sisälle mahtuu kerrallaan jopa 500 ihmistä. Lämpöeristystä tai kiinteitä kalusteita sinne ei tule.

Eira Serkkola

Lisätietoa: http://laituri.hel.fi
Kerro meille paikasta, josta kannattaisi tehdä juttu: toimitus@kirkkojakaupunki.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.