null Samanmielinen vai yksimielinen kirkolliskokous?

Puheenvuorot

Samanmielinen vai yksimielinen kirkolliskokous?

Kevään kirkko -listan kirkolliskokousehdokkaat peräänkuuluttavat kirkolliskokousvaaleissa selkeää linjaa ja ohjelmaa. Selkeästi ja lyhyesti sanottu onkin äänestäjän kannalta mukavinta, silloin kun asiat ovat yksinkertaisia. Kirkon asiat harvoin ovat. Varsinkaan ne asiat, jotka koskevat koko ev.lut. kirkkoa.

He haluaisivat, että listalla olevat ehdokkaat eivät olisi ”kovin eri lailla ajattelevia”. Tällainen samanmielisyyden ajatus on hämmentävä ja kansankirkon identiteetille sekä Uuden testamentin opetuksille vieras ajatus. Kansankirkon tulisi olla aidosti moniääninen, mutta samalla yksimielinen – ei kuitenkaan samanmielisten joukko.

Kirkolliskokousvaaleissa on mukana useita valitsijayhdistyksiä, joiden nimessä esiintyy sana kansankirkko. Itse edustan Espoon hiippakunnassa laajapohjaista valitsijayhdistystä, jonka nimi on "Yhteinen kansankirkko". Listamme ehdokkaat edustavat eri herätysliikkeitä ja kirkollisia taustoja tai eivät edusta mitään herätysliikettä. Meillä on monissa kysymyksissä erilaisia näkemyksiä – emme siis ole samanmielisten joukko – mutta haluamme olla yksimielisiä.

Mitä se tarkoittaa? Ajatuksen- ja omantunnonvapautta sekä yksimielisyyttä kirkon viestistä. Meitä yhdistää yksimielisyys Kristuksen evankeliumin ensisijaisuudesta kirkossa ja huoli siitä, että juuri tämä, ”kirkon varsinainen aarre”, on vaarassa hukkua toissijaisten asioiden alle. Mottomme on: ”pääasiassa yksimielisyys, sivuasioissa vapaus ja kaikessa rakkaus”. Äänestäjät päättäkööt onko meillä selkeä linja vai ei.

Jouni Turtiainen

Yhteinen kansankirkko -listan kirkolliskokousvaalien ehdokas

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.