Sami Garam kehitteli Raamatun ruokaneuvoista Jesse-burgerin
Raamatullisista ruoka-aineista Sami Garamin kokoaman Jesse-burgerin ohje yksinoikeudella Valomerkissä.
SAMI GARAMIN JESSE-BURGERIT:
(Resepti kolmeen burgeriin)
Pihvit:
500 g naudan vähärasvaista paistijauhelihaa ja suolaa
Sipulilisuke:
1 salottisipuli, 1 punasipuli, tuoreen keltasipulin vartta, oliiviöljyä ja suolaa
Smetanasoosi:
1 dl smetanaa, 1 valkosipuli, 1 tomaatti, tuoretta meiramia, oreganoa, timjamia ja rosmariinia sekä suolaa
LISÄKSI: 3 moniviljasämpylää
Ja näin burgerit tehdään:
- Taputtele jauhelihasta kolme halkaisijaltaan noin kymmensenttistä pihviä. Ripottele hyppysellinen suolaa molemmin puolin pihviä.
- Paista pihvejä pari minuuttia toiselta puolelta grillin kansi auki. Käännä pihvit ja sulje grillin kansi.
- Anna kypsyä pikkuhiljaa yhteensä noin 10 minuuttia. Pihvi on mehevän kypsä, kun sen pintaan alkaa nousta nestettä.
- Paiston aikana valmista lisukkeet.
- Pilko salotti- ja punasipulit sopiviksi suikaleiksi. Pirskottele pintaan hieman öljyä ja suolaa. Sekoita ja ”hierrä” suola kevyesti sipuleihin. Pilkkoa ja lisää joukkoon tuoreen sipulin vihreää vartta. (Voit halutessasi lisätä myös pienen tilkan viinietikkaa, sitruunamehua tai viiniä.) Jätä hetkeksi raakakypsymään.
- Pilko valkosipuli, tomaatin siivu ja yrtit (rosmariini, meirami, oregano ja timjami) pieneksi hakkeeksi. Sekoita smetanan joukkoon. Lisää hyppysellinen suolaa.
- Lämmitä sämpylät kevysti grillissä. Kokoa burgeri kerroksittain: pohjalle sämpylän puolikas, lusikallinen smetanasoosia, sipulilisuketta, pieniä yrtin oksia ja pihvi. Tämän päälle vielä lusikallinen soosia, tomaattiviipale, yrttejä ja sämpylän kansi.
Lue millaisia ruokaan liittyviä ohjeita Raamatusta löytyy ja katso miten kokki Sami Garam burgerit loihtii:
Valomerkki vinkkaa - Grillissä raamatulliset ruoka-aineet
Jaa tämä artikkeli: