Satoja kristittyjä tyttöjä siepattu Pakistanissa
Kristityt vähemmistönä. Pakistanin kolme miljoonaa kristittyä muodostaa vain noin 1,6 prosenttia väestöstä. Nämä kristityt tytöt käyvät koulua Peshawarissa. Kuva: Ashfaq Yusufzai / IPS

Kristityt vähemmistönä. Pakistanin kolme miljoonaa kristittyä muodostaa vain noin 1,6 prosenttia väestöstä. Nämä kristityt tytöt käyvät koulua Peshawarissa. Kuva: Ashfaq Yusufzai / IPS

Satoja kristittyjä tyttöjä siepattu Pakistanissa

Satoja kristittyjä ja hindutyttöjä siepataan vuosittain Pakistanissa.

– Heidät käännytetään islamiin ja pakotetaan naimisiin, kertoo Pakistanin hinduneuvostoa johtava tohtori Ramesh Kumar Vankwani.

Kuusi- ja kymmenvuotiaat sisarukset katosivat joulukuussa Mirpur Khasin kaupungissa. Vanhemmat etsivät heitä kuumeisesti, ja lopulta tytöt löytyivät muslimimiehen talosta. Juttu vietiin oikeuteen, mutta tytöt väittivät kääntyneensä islamiin vapaaehtoisesti.

Asiaa tutkineen Pakistanin rauha ja solidaarisuus -liikkeen mukaan tapaus on tyypillinen. Tytöt voidaan alistaa seksuaaliseen väkivaltaan sekä pakottaa prostituutioon ja ihmiskauppaan.

Rauhanjärjestö arvioi, että vuosittain siepatuista tytöistä noin 700 on kristittyjä ja 300 hinduja. Ikähaarukka on yleisimmin 12–25 vuotta.

Järjestö epäilee, että paljon tapauksia jää pimentoon, koska niistä uutisoidaan heikosti, ja poliisi on haluton kertomaan asiasta.

Jos perhe tekee poliisiasemalla ilmoituksen sieppauksesta tai raiskauksesta, sieppaajat jättävät uhrin puolesta vastailmoituksen. Tämä sanoo kääntyneensä ja avioituneensa vapaaehtoisesti ja syyttää perhettään ahdistelusta. Asia on sillä loppuun käsitelty.

Ramesh Kumar Vankwanin mukaan hallinto pelkää islamistien kostotoimia eikä siksi tee mitään.

Valtaenemmistö 180 miljoonasta pakistanilaisesta on muslimeja. Kristittyjä on noin kolme miljoonaa eli 1,6 prosenttia ja hinduja suunnilleen saman verran.

Intian jako vuonna 1947 ajoi paljon hinduja Pakistanista Intian puolelle. Kristityt eivät ole kokeneet vastaavaa, mutta molempiin ryhmiin on kohdistunut syrjintää ja satunnaista väkivaltaa.

Liittovaltion uskonnollisten asioiden ministeri Sardar Muhammad Yousaf sanoo ohjeistaneensa osavaltioita estämään pakkokäännyttämisen. Hän lupailee myös kaivattua lakia, joka sallisi hindulaisen avioliiton rekisteröinnin.

Peshawarissa toimiva muslimioppinut Ghulam Rahim tähdentää, että jokaisen tulee saada valita uskontonsa vapaasti.

– Hallituksen kuuluu suojella kaikkia. Islam itse kieltää pakottamasta ketään uskoon, johon tämä ei pohjimmiltaan usko. Se on vastoin profeetta Muhammedin opetuksia, hän sanoo.

Ashfaq Yusufzai / IPS

Jaa tämä artikkeli: