Satuhetki täyttyi ennätysajassa
Innostunut yleisö. Juontajana toiminut Munkkiniemen kirkkoherra Leo Glad toivoi, että satujen lukeminen synnyttäisi lapsille läpi elämän kestäviä tunnemuistoja. Satuhetki varattiin täyteen ennätysajassa eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet mukaan. Maaliskuussa järjestetään kaksi uutta esitystä ensisijaisesti niille kolmevuotiaille, jotka saivat kutsun 2.2. järjestettyyn satuhetkeen.

Innostunut yleisö. Juontajana toiminut Munkkiniemen kirkkoherra Leo Glad toivoi, että satujen lukeminen synnyttäisi lapsille läpi elämän kestäviä tunnemuistoja. Satuhetki varattiin täyteen ennätysajassa eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet mukaan. Maaliskuussa järjestetään kaksi uutta esitystä ensisijaisesti niille kolmevuotiaille, jotka saivat kutsun 2.2. järjestettyyn satuhetkeen.

Satuhetki täyttyi ennätysajassa

Elämyksellinen satuhetki yhdisti lapsia ja aikuisia Musiikkitalolla.

Teksti Noora Melaanvuo
Kuva Esko Jämsä


Näyttelijä Minttu Mustakallio luki Kaisa Raittilan kirjoittamaa Ruusukorva ja Kyyhkynen -kirjaa Musiikkitalossa sunnuntaina. Lattiatyynyille asettuneet lapset kuuntelivat keskittyneen oloisesti.

Punaisessa nojatuolissa istuva Mustakallio elävöitti tekstiä erilaisilla äänenpainoilla ja elekielellä. Nina Haikon tekemät kirjankuvitukset heijastettiin seinälle. Oman tunnelmansa tarinaan toi muusikko Samuli Laiho, joka loi äänimaailmaa flyygelillä.

– Miltähän makaroni kuulostaa? kysyi Mustakallio. Laiho vastasi soittamalla kiemurtelevia ääniä.

Satuhetki toteutettiin osana Pienelle parasta -hanketta, jonka Helsingin seurakuntayhtymä aloitti viisi vuotta sitten. Vuosien varrella kasteperheiden jäseniä on kutsuttu tuutulaulukonsertteihin, ja heille on lähetetty muun muassa tuutulaululevy.

Nyt Ruusukorva ja Kyyhkynen -kirjaa aiotaan lähettää lapsille, joiden kasteesta on kulunut kolme vuotta. Ensimmäiset kirjapaketit postitettiin alkuvuodesta. Samoihin perheisiin lähetettiin myös kutsu satuhetkeen.

https://www.youtube.com/watch?v=QkUwFqvaNlY

Tainiot saivat postia 3-vuotiaan Joelin nimellä. Äiti Riikka Tainio ilmoitti pojan ja tämän 7-vuotiaan siskon Jaden heti samana päivänä mukaan, kun kutsu tuli. Nopeus kannatti, sillä paikat varattiin täyteen vauhdilla.

Henkilökohtainen kutsu tuntui mukavalta. Ennen tilaisuutta lapset ehtivät jo tutustua tarinaan kotona. Kaikkineen satutuokiosta jäi positiivinen mieli.

– Minttu otti hienosti yleisönsä. Meidän kolmevuotiaamme oli niin mukana kuin voi vain olla. Isompi tykkäsi siitä, miten musiikki meni tarinaan, Riikka Tainio sanoi.

Myös neljävuotiaan tyttärensä Sohvin kanssa saapunut Tuomas Honkonen piti musiikin ja kerronnan yhdistämistä mielenkiintoisena. Ja kyllähän tyttökin tilaisuudesta piti.

– Hyvä satu. Tykkäsin, Sohvi sanoi napakasti.

Pienelle parasta -hanke pyrkii tukemaan perheiden kristillistä kasvatusta. Kolmevuotiaan Kim Lindholmin äiti Merja Korpinen sanoo, että vanhempana voi olla joskus vaikea tietää, kuinka kristillisistä asioista puhutaan lapsenomaisella tavalla. Siksi hänestä on hyvä, että seurakunnasta saa tukea. Rukoilemaan opettaminenkin voi olla hänen mielestään luontevaa, kun ympärillä on muita lapsia.

Kim oli innoissaan kirjalahjan tullessa. Vuosia sitten saatu tuutulaululevy on ollut niin ahkerassa käytössä, että osa CD:n lauluraidoista ei toimi enää kunnolla.

– Tapasin tänään tilaisuudessa työntekijöitä, jotka lupasivat lähettää meille uuden levyn. Poika kuuntelee lauluja aina nukkumaan mennessään, Korpinen kertoi.

Myös kolmevuotiaalle Elsa Vähäkuopukselle tuutulaululevy on tuttu. Kirjoja tyttö voisi puolestaan kuunnella tuntikausia.

– Elsalle on luettu pienestä asti, ja hän osaa jo vähän itsekin lukea. Hän oppii kertomukset usein ulkoa parin lukukerran jälkeen, äiti Virpi Vähäkuopus nostaa esiin lukemisen kielelliset vaikutukset.

Satuhetkeen saapui noin 180 henkeä. Monille satutuokio antoi hyvän syyn käydä Musiikkitalossa ensimmäistä kertaa lasten kanssa.

Muusikko Laiholle keikka oli ihastuttava kokemus.

– Olimme Mintun kanssa yllättyneitä siitä, kuinka saimme lapset hiljentymään. He seurasivat satua lumoutuneina.

Laiho ja Mustakallio ovat lupautuneet pitämään maaliskuun 16. päivänä kaksi satuhetkeä lisää. Maaliskuun tilaisuudet on tarkoitettu ensisijaisesti niille perheille, jotka oli kutsuttu viime sunnuntaiksi mutta jotka eivät mahtuneet mukaan.

Minttu Mustakallio lukee Pienelle parasta -satuhetkessä Ruusukorva ja Kyyhkynen sunnuntaina 16.3. kello 15 ja 17.
Nettivaraus molempiin esityksiin alkaa verkkosivuilla www.pienelleparasta.fi
torstaina 6.2. kello 12.

Jaa tämä artikkeli: