null Sebastian Tynkkyselle tuomio uskonrauhan rikkomisesta

Perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen tuomittiin sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen tuomittiin sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Ajankohtaista

Sebastian Tynkkyselle tuomio uskonrauhan rikkomisesta

Perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja tuomittiin sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen tuomittiin 16.1. Oulun käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Tynkkynen joutuu maksamaan sakkoja 300 euroa. Tuomion perusteena ovat Tynkkysen Facebook-kirjoitukset, joissa hän on muun muassa kutsunut profeetta Muhammadia pedofiiliprofeetaksi ja todennut, että islam pitäisi kitkeä Suomesta pois. Käräjäoikeus piti kirjoituksia panettelevina, solvaavina ja osin uhkaavina.

 

Tynkkynen julkaisi Facebookissa videon, jossa sanoi tuomion olevan "niin poliittinen kuin mikään tuomio ikinä voi olla". Tynkkynen sanoo videolla myös, että esimerkiksi Mellunmäen imaami Abbas Bahmanpour on verrannut homoseksuaalisuutta insestiin ja sanonut, että homoseksuaalisuudesta pitäisi langettaa kuolemantuomio. "Voiko olla niin, että tällaista ideologiaa ei saa kritisoida, koska siitä saattaa joku loukkaantua?" Tynkkynen kysyy.

 

Sebastian Tynkkynen on lyhyen ajan sisään neljäs perussuomalaistaustainen henkilö, joka on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Puolueesta erotettu Helsingin varavaltuutettu Olli Sademies tuomittiin viime perjantaina 50 päiväsakkoon. Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuomittiin tammikuun alussa 20 päiväsakkoon ja tamperelaispoliitikko Terhi Kiemunki joulukuussa 30 päiväsakkoon. Perussuomalaisten nykyinen europarlamentaarikko Jussi Halla-aho tuomittiin vuonna 2012 niin ikään uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 50 päiväsakkoon. Halla-aho oli muun muassa kutsunut islamia pedofiliauskonnoksi.

Korjaus 17.1. kello 13.15: Tuomion päivämäärä korjattiin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.