Seurakunnalliset lapsi- ja nuorisotyön järjestöt saattavat yhdistyä

Seurakunnalliset lapsi- ja nuorisotyön järjestöt saattavat yhdistyä

Seurakunnalliset lapsi- ja nuorisotyön järjestöt Nuorten Keskus, Seurakuntien Lapsityön Keskus ja Poikien ja Tyttöjen Keskus alkavat selvittää järjestöjen mahdollisuuksia yhdistyä. Mahdollisella yhdistymisellä halutaan turvata entistä vahvemmin lapsen ja nuoren äänen kuuluminen kirkossa ja yhteiskunnassa.

Seurakuntien Lapsityön Keskuksen pääsihteerin Lasse Halmeen mukaan yhdistyneinä mainitut järjestöt olisivat yhteiskunnan suuntaan merkittävämpi toimija. Syynä yhdistymishankkeelle ei ole raha vaan kuuluvuus.

– Kaikkien järjestöjen konkreettinen tilanne on tällä hetkellä hyvä, mutta tietysti tulevaisuudessa resurssit voivat olla niukempia, Halme sanoo.

Fuusiota selvittää työryhmä, johon järjestöt ovat nimenneet kirkkoherra Aulikki Mäkisen, pastori Aila Mäkisen, kirkkoherra Kimmo Reinikaisen, opetusneuvos Pekka Iivosen, suunnittelija Liisa Sahin ja nuorisotyönohjaaja Petri Katkon. Puheenjohtajana toimii YTM, OTM Hanna-Mari Manninen.

Ohjausryhmän selvityksen odotetaan valmistuvan vuoden 2014 loppuun mennessä. Järjestöjen hallitukset tai johtokunnat tekevät selvityksen pohjalta päätöksen keväällä 2015. Lopullisen päätöksen asiasta tekevät yhdistyksen kokoukset.

Jaa tämä artikkeli: