Seurakunnan päiväkerho on parasta mahdollista

Seurakunnan päiväkerho on parasta mahdollista

Viime vuosina julkisuudessa on keskusteltu päiväkotihoidon laadusta ja ylisuurista ryhmäkooista. Suuret ryhmäkoot päivähoidossa aiheuttavat lapsille aggressiota, levottomuutta, vaikeuksia sosiaalisissa suhteissa ja jopa kuulon heikkenemistä. Tällä tavalla yhteiskunnassamme jätetään kaikista haavoittuvimmat heitteille. Jotkut tutkijat ovat todenneet, että koko yhteiskunnan toiminta pohjaa siihen, mitä lapsille tapahtuu ensimmäisen viiden vuoden aikana.

Tämä huomioon ottaen haluan kiittää Herttoniemen seurakuntaa heidän erinomaisesta päiväkerhotyöstään. Herttoniemen päiväkerho on siitä ainutlaatuinen, että sen hoitoaika on joka arkipäivä yhdeksästä yhteen, ja lapset saavat kerhossa myös ruoan. Kerhon maksuja katetaan yksityisen hoidon tuella, minkä vuoksi kulut seurakunnalle eivät ole kohtuuttomat.

Kerhossa on kaksitoista lasta, kaksi ohjaajaa ja oma kokki. Varhaiskasvatustuokioita on päivittäin, ja ne kattavat kaikkea taiteesta hyviin käytöstapoihin, akateemisista taidoista elämän peruskysymyksiin. Tämän lisäksi lapset ulkoilevat joka päivä. Oma lapseni aloitti kerhossa syksyn alussa. Hän rakastaa kerhoaan. En ole havainnut hänessä mitään päivähoidon negatiivisia puolia. Hän ei ole esimerkiksi oppinut kiroilemaan, leikkimään väkivaltaisia leikkejä tai puolustamaan aggressiivisesti itseään. Kerhopäivät ovat pienille sopivan pituisia, mutta ne kuitenkin antavat äideille mahdollisuuden käydä osa-aikatöissä tai puuhailla jotain pienempien sisarusten kanssa.

Kun yhteiskunta ei hoida tehtäviään oikein eikä huolehdi heikoimmistaan, on mielestäni kirkon tehtävä ottaa koppi niistä, jotka on jätetty heitteille, ja näyttää esimerkkiä todellisesta lähimmäisenrakkaudesta. Toivon, että muiltakin päättäjiltä löytyisi rohkeutta järjestää lapsille sellaista hoitoa, jota he ansaitsevat: parasta mahdollista. Kiitos Herttoniemen seurakunnalle ja kerhon ohjaajille hyvästä kerhosta!

Meri Hannikainen
kerholaisen äiti

 

Jaa tämä artikkeli: