Seurakunnat järjestävät kalsarikeräyksen kodittomille
Piirros: Jaana Pusa

Piirros: Jaana Pusa

Seurakunnat järjestävät kalsarikeräyksen kodittomille

Helsingin seurakunnat järjestävät alusvaatekeräyksen asunnottomien hyväksi. Uusia, käyttämättömiä alusvaatteita, alushousuja, pitkiä kalsareita, aluspaitoja, kerrastoja, sukkia, myös pipoja ja lapasia sekä miehille että naisille saa tuoda Narinkkatorille diakoniatyöntekijöiden kojuun keskiviikkona 29.10. kello 12–19. Hygieniasyistä keräyksessä vastaanotetaan siis vain käyttämättömiä ja uusia alusvaatteita tai alusvaatekerrastoja.

– Idea ”kalsarikeräyksestä” on lähtöisin seurakuntien diakoniatyöntekijöiltä, jotka ovat huomanneet asunnottomilla olevan pulaa erityisesti vaihtoalusvaatteista. Vaikka he pääsisivätkin pesemään vaatteitaan jossakin, monesti heillä ei ole ollut vaihtaa mitään puhdasta ylle edes vaatteiden pesun ajaksi, kertoo vs. johtava diakoniatyöntekijä Ulla Mäenpää Herttoniemen seurakunnasta. Esimerkiksi Hermannin diakoniatalossa päivätuvan aukioloaikoina on ollut mahdollista pestä vaatteitaan.

Uusien, käyttämättömien alusvaatteiden keräys on seurakuntavaalien ennakkoäänestysviikolla, jolloin Narinkkatorilla ennakkoäänestyspaikan yhteyteen järjestetään Hyvän tekemisen tori, josta alusvaatekeräys on yksi osa. Jos keräykseen ei voi osallistua juuri keskiviikkona 29.10. voi lahjoituksensa viedä tuolla viikolla Kampin kappelille. Lahjoituspakkauksen tai -pussin päälle tarvitaan lisäksi tieto, onko lahjoitus tarkoitettu miehelle vai naiselle sekä vaatteen tai asusteen koko.

Keräyksen kautta saadut lahjoitukset jaetaan asunnottomille Myllypuron kirkolla kerran kuukaudessa järjestettävinä asunnottomien öinä perjantaina 14.11. ja 12.12. Kirkolla asunnottomat saavat ruokaa, mahdollisuuden saunomiseen ja yöpymiseen.

Jaa tämä artikkeli: