null Seurakunnat ruokkivat helsinkiläisiä 228 000 eurolla

Seurakuntien ruoka-apu jaetaan osto-osoituksina kauppaan.

Seurakuntien ruoka-apu jaetaan osto-osoituksina kauppaan.

Seurakunnat ruokkivat helsinkiläisiä 228 000 eurolla

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti viime torstaina varata seurakuntien ruoka-apua varten 228 100 euroa. Seurakunnat olivat anoneet seurakuntayhtymän kriisirahastosta niin sanottua ruokapankkirahaa tälle vuodelle yhteensä 233 100 euroa.

Viime vuonna ruokapankkirahaa myönnettiin lähes 211 000 euroa, mistä käytettiin runsaat 182 000 euroa.

Yksittäiset summat ovat pieniä, sillä perhe voi saada avustuksen seurakunnalta korkeintaan 20 euron osto-osoituksena ruokakauppaan ja 1–2 hengen talous voi saada apua kympillä. Makaronikasseja ei enää jaeta. Kriisirahasto maksaa rahat seurakunnalle kuitteja vastaan.

Esimerkiksi Kannelmäen seurakunta voi käyttää tänä vuonna ruoka-avustuksiin enintään 19 000 euroa, ja Tuomiokirkkoseurakunnan maksimi on 10 000 euroa. Suurin määräraha, 35 000 euroa, varattiin Herttoniemen seurakunnalle, joka pyörittää Liikuntamyllyn leipäjonoa.

Vuodesta 1996 toiminut seurakuntayhtymän kriisirahasto perustettiin laman jälkimainingeissa. Se on tarkoitettu muun muassa kriisi- ja katastrofiapuun sekä ruokapankkitoimintaan. Viime vuonna avustettiin ahdingossa olevia henkilöitä ja perheitä yhteensä 100 000 eurolla diakoniatyöntekijöiden hakemuksesta.

Lue lisää seurakuntien ruoka-avusta tästä linkistä.
Lue lisää diakoniatyöstä tästä linkistä .

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.