null Seurakunnilla yhteinen joulurauha -kampanja

Seurakunnilla yhteinen joulurauha -kampanja

Helsingin seurakunnat avaavat ensimmäisenä adventtina Joulurauhan rakentajat -kampanjan, jonka tavoitteena on tuoda esiin joulun kristillistä sanomaa ja kertoa seurakuntien joulunajan tarjonnasta.

Seurakunnat mainostavat kampanjan aikana yhteisellä ilmeellä joulunajan tapahtumiaan. Kampanjaan liittyvät mainokset näkyvät katukuvassa joulukuun aikana muun muassa bussien ja ratikoiden ulkokyljissä, bussien istuinselustoissa, Metro-lehdessä sekä Narinkkatorilla Kampin kappelin työmaa-aidassa.

Mainosten aiheena on joulurauha. Teemalla halutaan haastaa helsinkiläisiä etsimään tapoja rakentaa joulurauhaa omassa ja läheistensä elämässä. Kampanja herättelee huomaamaan, ettei kristillinen joulu aseta vaatimuksia, vaan tarjoaa mahdollisuuksia.

Kampanjan mainoksissa nostetaan esiin muun muassa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia, adventtikirkkoja sekä joulunajan hartauksia ja musiikkiohjelmaa eri puolilla Helsinkiä. Suositut Kauneimmat joululaulut tuodaan kaiken kansan keskelle Narinkkatorille lauantaina 10.12. kello 12 alkaen.

Lisäksi esillä ovat ensimmäisestä adventista tapaninpäivään saakka soiva Jouluradio, Helsingin jouluseimet Aleksanterinkadun liikkeiden ikkunoissa ja keskustan kirkoissa sekä jouluinen lifestyle-sivusto joulu.fi. Sen tarkoituksena on luoda joulutunnelmaa ja rauhaa kiireisten jouluvalmistelujen keskelle.

Sivustolta voi lukea muun muassa blogitekstejä. Mietteitään joulun odotuksesta ja joulusta kirjaavat Marttaliiton toiminnanjohtaja ja pappi Marianne Heikkilä, toimittaja ja ”hitaan elämän asiantuntija” Sanna Wikström ja Jouluradion musiikkipäällikkö, tv- ja radiotoimittaja Mika Saarelainen. Joulu.fi:n on tuottanut pääkaupunkiseudun seurakuntien mediatoimitus Toivontuottajat.

Joulunajan tapahtumien tietoja kootaan sivulle www.facebook.com/joulurauhanrakentajat.
 
 

Kirkko avasi Facebook sivuston

Suomen evankelisluterilainen kirkko on avannut Facebookiin yhteisösivun osoitteessa www.facebook.com/kirkkosuomessa.

Sivu on tarkoitettu avoimeksi kohtaamispaikaksi ja sen sisältöä pääsee katsomaan, vaikka kävijä ei olisi kirjautunut Facebookiin. Sivulla toimii myös reaaliaikainen, tietoturvattu yksityischat, jossa päivystää kirkon työntekijöitä. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Heitä tavoittaa chatista parhaiten kello 9–21 välisenä aikana. Keskusteluun pääsee Kirkko kuulolla -välilehdeltä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen avasi sivun viime torstaina. Hän pohti media-aamiaisella kysymystä, missä Jumalasta ja uskosta voi puhua ja kuuluuko puhe pelkästään yksityiselämän piiriin vai myös julkiseen tilaan. Kirkon sivu oli kerännyt viime maanantaina liki 2000 suosittelijaa, ja chat-keskusteluja oli käyty parisataa. 

Jaa tämä artikkeli: