null Seurakunnissakin juhlitaan juhannusta

Kokkoa voi ihailla myös seurakuntien juhannusjuhlissa. Kuva: Thinkstockphotos

Kokkoa voi ihailla myös seurakuntien juhannusjuhlissa. Kuva: Thinkstockphotos

Seurakunnissakin juhlitaan juhannusta

Juhannusta voi viettää eri puolilla pääkaupunkiseutua myös seurakuntien juhannusjuhlissa.

Helsingissä juhannusaattona perjantaina 24.6. voi retkeillä kello 12–21 Mustasaareen. Iltapäivän ja alkuillan mittaan on hartauksia kappelissa ja musiikkia, lapsille pelejä ja muita aktiviteettejä. Katso tarkempi ohjelma ja lautta-aikataulut tästä.

Laajarannassa, Humalniementie 15, lämpiää miesten sauna kello 16–18 ja naisten vuoro on kello 19–21. Juhlien "virallinen osuus” alkaa kello 18 lipunnostolla. Musiikkia ja tarjoilua.

Oulunkylän kirkossa ja sisäpihalla, Teinintie 10, kello 18 alkaen lauletaan kesäisiä yhteislauluja, kuunnellaan puhetta, musiikkiesityksiä, ollaan yhdessä ja haukataankin jotain.

Pitäjänmäen kirkon terassilla (sateella sisällä), Turkismiehenkuja 4, kello 18 on luvassa lipunnoston jälkeen yhdessäoloa, grillausta, kesäistä musiikkia ja lopuksi iltahartaus.

Vuosaaren seurakunta järjestää perinteisen juhannusjuhlan aattona Merihiekassa kello 17.30 alkaen. Luvassa on ohjelmaa sekä aikuisille että lapsille. Illan päätteeksi nautitaan juhannuskokosta. Katso lisätietoa tästä.

Muistathan myös juhannuspäivän jumalanpalvelukset. Esimerkiksi Seurasaarta komistavaan Karunan museokirkkoon mennään yhtä matkaa Meilahdesta: kirkkokävely starttaa kello 12 Meilahden kirkolta, Pihlajatie 16. Jumalanpalvelus saaressa alkaa kello 13.


Espoossa juhlitaan kirkonmäellä

Juhannusaattona 24.6. kello 18–21 vietetään perinteiseen tapaan iltajuhlaa Espoon tuomiokirkonmäellä, Kirkkopuisto 5. Tällöin voi pysähtyä hetkeksi kokemaan kirkonmäen ympäristön vanhan kulttuurimaiseman tunnelmaa Espoonjoen mutkassa.

Ensin kokoonnutaan kirkolle lipunnostoon ja tutustutaan esittelykierroksella keskiaikaisen kivikirkon moniulotteiseen ja kiinnostavaan historiaan. Ilta jatkuu yhteislaulun siivin juhannuksen sanoman äärellä kesäisen leppoisan jutustelun ja yhdessäolon merkeissä.

Leppävaaran seurakunnan perinteinen juhannusjuhla on kello 15–18 Perkkaan kappelilla, Upseerinkatu 5. Koe kaupunkijuhannus Perkkaan kappelin kauniissa pihapiirissä. Yhteislaulua ja grillausta, lapsille pomppulinna. Viihdyttämässä taikuri Sakari Wilenius. Lopuksi on iltahartaus. Kuljetus lähtee Karakappelilta kello 14.30, paluukuljetus hartauden jälkeen.


Vantaalla voi tehdä juhannukseksi vihdan

Vantaan seurakuntien olohuoneessa Tikkurilassa eli Olotilassa voi jo ennen juhannusta eläytyä keskikesän tunnelmiin ja tehdä itselleen juhannusvihdan tai -vastan. Vastoja tehdään tiistaina 21.6. kello 10–14. Vihtaa tai vastaa tehdään 1950-60-luvun kotimaisen iskelmämusiikin artistien siivittämänä.

Olotila on avoinna kesällä juhannukseen asti ma–pe kello 10–14, Unikkotie 5a / Vehkapolku 10, Unikkotien ja Asematien välisellä Vehkapolun kävelykadulla Tikkurilan keskustassa.

Ja jos olet nopea, ehdit vielä ilmoittautua korsolaisten juhannusaaton illanviettoon, joka järjestetään kello 18–20 Korson kirkon sisäpihalla ja seurakuntasalissa. Ohjelmassa on lipunnosto, musiikkia, yhteislaulua ja pientä purtavaa. Ilmoittautumiset maanantaina 20.6. kello 15 mennessä kirkkoherranvirastoon p. 09 830 6550.

Jaa tämä artikkeli: