Seurakuntaneuvostot karsivat henkilöstöä

Seurakuntaneuvostot karsivat henkilöstöä

Seurakuntaneuvostot joutunevat lähivuosina tekemään säästötoimenpiteitä. Useissa seurakunnissa joudutaan karsimaan henkilötyövuosia.

– Talous haastaa Helsingin seurakuntia olennaisiin muutoksiin. Seuraavan neljän vuoden aikana seurakuntaneuvosto ratkaisee vuosittain, miten yhden henkilövuoden vähennys toteutetaan, sanoo Pakilan seurakunnan kirkkoherra Leo Norja.

– Seurakuntaneuvosto päättää, mitä virkoja täytetään ja mitä mahdollisesti jäädytetään tai lakkautetaan, kertoo Oulunkylän seurakunnan kirkkoherra Ulla Kosonen.

Meilahden kirkkoherra Hannu Ronimus kertoo, että seurakuntaneuvoston eteen tulee ”henkilöstörakenteen arviointi suhteessa mahdollisiin väheneviin talousresursseihin”.

– Tämä asia voi olla monessakin seurakunnassa vaikeana asiana käsittelyssä, jos joudutaan tekemään henkilöstön vähentämistä myös muilla tavoin kuin ainoastaan luonnollisen poistuman muodossa, Ronimus sanoo.

Toisaalta samaan aikaan seurakunnissa tehdään myös joitakin uusia rekrytointeja, jotka tulevat niin ikään seurakuntaneuvostojen päätettäviksi.

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittavat seurakuntaneuvostot valitsevat myös maallikkoedustajia seuraavaan kirkolliskokoukseen, joka on kirkon ylin päättävä elin. Lisäksi seurakuntaneuvostoilla on halutessaan mahdollisuus valita kirkkoherra itse ilman suoraa jäsenäänestystä.

Jaa tämä artikkeli: