Seurakuntavaalien lähestyessä

Seurakuntavaalien lähestyessä

Joka kerta se kirpaisee, kun arvojani tallotaan. Etenkin kun joku minulta kysymättä kuvittelee tietävänsä, mitä mieltä pohjimmiltani asioista olen. Viimeksi tänään kävi näin ja se herätti pohtimaan: Mitä kristittyjen yhteys kirkkomme sisällä tarkoittaa? Ohjaavatko eettiset arvot ajatteluamme ja toimintaamme, kun kohtaamme erilaisia ihmisiä, eri itavoin ajattelevia sisaria ja veljiämme?

Henkilökohtaisesti olen useamman kerran törmännyt siihen, että valitettavasti tänä päivänä kirkkomme sisällä erilaisuus ja moniäänisyys ovat sallittuja ainoastaan, mikäli liputamme liberaalien arvojen puolesta.

Itse ajattelen ja toivon, että seurakunta voisi olla erilaisten ja meidän kaikkien tavallisten ihmisten yhteisö, jossa eletään Kristuksen rakkauden varassa. – Jotta kaikki olisivat tervetulleita kirkkoon, tulisi meidän kaikkien katsoa peiliin ja pohtia käytöstapojamme sekä pyrkiä kunnioittamaan kaikkia, ettemme vakaumuksellamme loukkaisi muita. Mielestäni kirkon kynnyksen tulee olla niin matalalla, että sinne voi tulla kuka tahansa.

Tuulikki Vuorinen
Malmin seurakunta

Jaa tämä artikkeli: