null Seurakuntayhtymä rakentaa asuntoja Arabianrantaan

Seurakuntayhtymä rakentaa asuntoja Arabianrantaan

Yhteinen kirkkovaltuusto päättää huomenna suuresta asuntorakennushankkeesta.

Helsingin seurakuntayhtymä aikoo rakentaa kolme asuintaloa Arabianrantaan tonteille, jotka on saatu kaupungilta maanvaihtosopimuksella. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää, että seurakuntayhtymä perustaisi kaksi asunto-osakeyhtiötä, Asunto Oy Helsingin Berliininpihan ja Asunto Oy Helsingin Lontoonpihan. Kahteen pistetaloon ja yhteen lamellitaloon tulisi yhteensä 90 asuntoa, suurin osa kaksioita ja kolmioita.

Hankkeen hinnaksi arvioidaan 17,7 miljoonaa euroa. Seurakuntayhtymä sijoittaisi hankkeeseen 1,8 miljoonaa. Pääosa rakentamisesta on tarkoitus rahoittaa lainalla, johon haettaisiin ARA:n kymmenen vuoden korkotuki. Tuki edellyttää asuntojen pitämistä vuokralla kymmenen vuoden ajan.

Asuntojen tuottaminen ei kuulu sinänsä seurakuntayhtymän päätehtävään.  Kuitenkin kirkon varallisuutta tulee hoitaa tulevaisuutta turvaavasti. Asuntoja vuokraamalla ja myöhemmin myymällä omalle sijoitetulle pääomalle saadaan hyvä tuotto, perustelee kiinteistöjohtaja Markku Koskinen.

Seurakuntayhtymän kiinteistötoimistossa on Koskisen mukaan jatkuva asunnon kysyjien jono, joten on tarvetta tuottaa asuntoja vuokrattavaksi käypään hintaan. Myös työsuhdeasuntoja tarvitaan.

Nykyisin seurakuntayhtymä omistaa noin 1 000 asuntoa eri puolilla Helsinkiä. Asuntokantaa halutaan nuorentaa myymällä huonokuntoisia asuntoja pois ja rakentamalla uutta tilalle.

Yhtymä rakensi viime vuonna kuusi kerrostaloa Viikkiin. Asunto Oy Viikin Agropoliksessa on 94 asuntoa. Asunnoista myytiin noin puolet, ja loput on vuokrattu.

Seurakuntayhtymällä on myös valmiit suunnitelmat rakentaa Ruskeasuon Paraistentielle kaksi asuinkerrostaloa, joihin tulee myös tukiasuntoja. Noin 13,3, miljoonan euron hanke edellyttää kaavamuutosta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.