null Sisältö jää hurjan ulkoasun alle

Sisältö jää hurjan ulkoasun alle

Avasin uusitun Kirkko ja kaupunki -lehden. Sanoinkuvaamattoman kauhistuneena katselin silmille hyppääviä liian suuria, mustia otsikoita ja kappaleiden alkukirjaimia.

Harva viimeisiään ennen konkurssia vetelevä kauppiaskaan saa mainoksestaan näin järkyttävän kuin tämä lehti on nyt. Kymmenet vuodet viikon kohokohtana saapunut lehti on annettu tärvellä.   Ehkä Kauppalehti ja Optio ovat oikeat paikat pelata tällaisilla kokeiluilla, minusta silloin kun viimeksi olen niitä lukenut, nekään eivät ole olleet näin järkyttäviä. 

En pysty lukemaan tekstejä, jotka peittyvät kirkuvien isojen kirjaimien alle. Jos kirkollista sanomaa haluaa lukea, on aikaa katsella normaalilla otsikoinnilla olevasta lehdestä itselle sopivat aiheet. Kysehän ei ole sensaatiolehdestä eikä päivittäisestä uutislehdestä, niitä pääkaupungissa riittää, sekä ilmaisia että ostettavia. Lehden kuvat ovat kyllä selviä ja hyviä.

En ole uudistuksia vastaan, niitä on hyvä aika ajoin tehdä. Päinvastoin, ulkoasu juuri saa tarttumaan lehteen ja sitä lukiessa tulee hyvä olla. Se lienee tämänkin lehden tarkoitus.

Nyt vain on harkinta pettänyt. Tekee mieli sulkea koko eepos ja laittaa paperikeräykseen välittömästi.

Marja-Leena Köpman
Malmin seurakunnan jäsen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.