Sohvalle stadiin majoitti sata opiskelijaa

Sohvalle stadiin majoitti sata opiskelijaa

Noin 100 uutta opiskelijaa on löytänyt tilapäismajoituksen Sohvalle Stadiin -kampanjan kautta. Kallion seurakunnan, Helsingin seurakuntien oppilaitostyön ja Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan järjestämässä kampanjassa vapaaehtoiset kaupunkilaiset tarjosivat elo-syyskuussa tilapäismajoitusta kaupunkiin saapuville uusille opiskelijoille.

Oppilaitospappi Laura Mäntylä kertoo, että kampanjaan ilmoittautui mukaan 107 asunnonhakijaa ja 143 asunnontarjoajaa. Osa asunnonhakijoista löysi majapaikan toista kautta.

Näin ollen kaikille asuntoa etsineille löydettiin tilapäiskoti, mutta osa asuntoaan tarjonneista jäi ilman majoitettavaa. Mäntylä kertoo, että kampanja kuitenkin jatkuu syyskuun loppuun asti.

– Jos joku ottaa vielä yhteyttä, hankimme kyllä majoittajan.

Syksyllä kaikille mukaan ilmoittautuneille majoittajille ja majoittujille järjestetään kaksi yhteistä tilaisuutta Mustasaaressa ja Kallion kirkossa.

– Näissä tilaisuuksissa ihmiset pääsevät halutessaan jakamaan kokemuksiaan, tutustumaan toisiinsa paremmin sekä osallistumaan moniuskontoiseen hartaushetkeen ja messuun, Mäntylä kertoo.

Jaa tämä artikkeli: