null Soittoa tunnelissa

Jouset soivat. Maija (vas.) ja Elsa Sihvola kokeilevat tulevaa konserttiaan varten, miltä soitto kuulostaa Lahdentien alittavassa tunnelissa.

Jouset soivat. Maija (vas.) ja Elsa Sihvola kokeilevat tulevaa konserttiaan varten, miltä soitto kuulostaa Lahdentien alittavassa tunnelissa.

Soittoa tunnelissa

Viikin tapahtumaviikolla voi kuunnella urbaania jousimusiikkia alikulkutunnelissa.

Korvia hivelevä jousimusiikki kantautuu Lahdentien alittavasta Viikin ja Malmin hautausmaan välisestä tunnelista.

 

Viulisti Maija Sihvola ja sellisti Elsa Sihvola harjoittelevat siellä ohjelmistoa tulevaa Moottoritie on kuuma -konserttiaan varten. Konsertti on lauantaina 15.9. kello 19, ja se on osa Viikin Hiljaiset paikat elävät -tapahtumaviikkoa.

Erikoisen esiintymispaikan keksi eläkkeellä oleva oppilaitospastori Risto Alaja , joka on ideoinut ja koonnut Viikin tapahtumaviikon.

– Hoilotan aina jotakin, kun kävelen tai pyöräilen tunnelissa. Ajattelin, että jousisoittimet kuulostaisivat tällaisessa paikassa hyvältä. Tuntuu vahvasti siltä, että olin oikeassa.

Sihvolan sisarukset uskovat, että alikulkutunnelissa esiintymisestä tulee ainutlaatuinen kokemus.

– On kiva kokeilla jotain uutta. Akustiikka on tunnelissa ihanteellinen, tämä on kaikuisa tila, jossa jouset soivat hyvin.

 

Soittajat lupaavat, että he esittävät moottoritien alla kuultavassa konsertissa jousisovituksena myös Pelle Miljoonan kappaleen Moottoritie on kuuma .

– Aiomme esittää myös muuta viihdemusiikkia, kansanmusiikkia sekä kevyttä klassista musiikkia, kuten tuttuja oopperasävelmiä.

Elsa ja Maija Sihvola ovat kokeneita esiintyjiä. Heillä on myös kaksi muuta sisarta, jotka soittavat jousisoittimia. Sihvolan jousikvartetti onkin harjoitellut kotioloissa monipuolisen ohjelmiston.

– Meillä jokaisella on omat projektimme, mutta olemme esiintyneet myös keskenämme erilaisissa tilaisuuksissa, kirkoissa ja kadullakin, kertoo sellistin ammattitutkinnon tehnyt, teologiaa ja musiikkikasvatusta opiskeleva Elsa Sihvola.

Vahva musiikillinen pohja on myös Sibelius-lukion abiturientilla Maija Sihvolalla, joka on soittanut viulua 13 vuotta.

 

Idea Hiljaiset paikat elävät -viikosta syntyi Riston Alajan mielessä jo vuosi sitten. Hän halusi tuoda Viikin Latokartanossa elämää paikkoihin, joissa on yleensä vähemmän ääntä. Alikulkutunnelin lisäksi paikoiksi valikoituivat kirkko, hautausmaan kappeli, hoivakoti, kahvila, saunatila ja yksityiskoti.

– Tarkoituksena on tarjota kulttuurielämyksiä ja yhteisöllistä toimintaa eri-ikäisille ihmisille. Tapahtumissa liikutaan myös tietyllä tavalla elämän ja kuoleman rajamailla, Alaja selvittää.

– Tätä on ollut kiva suunnitella ja koostaa, koska olen saanut Malmin seurakunnan, Viikki-seuran ja muut yhteistyökumppanit innostumaan viikosta.

Tapahtumaviikko pystytään toteuttamaan alueen toimijoiden yhteistyöllä lähes ilmaiseksi, joten sillä ei ole myöskään tulostavoitteita.

 

Tapahtumaviikon avaa tiistaina 11.9. kello 18 Soitto on suruista tehty -konsertti, jossa Jukka Ahokas laulaa Vivika Oksasen urkujen säestyksellä Malmin hautausmaan isossa kappelissa. Keskiviikkona 12.9. kello 19 on nähtävissä Klaus Härön koskettava elokuva Postia pappi Jaakobille kahvila-ravintola Evessä.

Torstaina 13.9. kello 18 voi kuunnella lasten ja lapsuuden lauluja Vauvasta vaariin–muksusta mummiin -konsertissa Viikin kirkon ja Hoiva-kodin välisellä alueella. Sateella konsertti pidetään Hoiva-kodissa.

Viikin kirkon naapurissa olevassa saunatilassa on perjantaina 14.9. kello 19 tarjolla saunomista ja ikivihreitä. Saunomaan mahtuu illan aikana kuusi naista ja miestä. Tapahtumaan voi ilmoittautua 12.9. mennessä osoitteeseen ralaja289@gmail.com . Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sunnuntaina 16.9. kello 10 pidetään Viikin upeassa puukirkossa messu, jonka jälkeen sieltä voi körötellä traktorin kyydissä Gardenian Päivä maalla -tapahtumaan.

Viikko päättyy samana päivänä kello 18 lausuntataiteilija Aino-Kaarina Mäkisalon Kun aurinko laskee ja kissa on saanut ruokaa -nimiseen runo- ja proosailtaan. Viikin kirkon vieressä sijaitsevassa yksityiskodissa pidettävään tilaisuuteen mahtuu 20 kuulijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voi 14.9. mennessä samaan osoitteeseen kuin edellä.

 

Hiljaiset paikat elävät Viikin Latokartanossa 11.–16.9. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lisätiedot: www.helsinginseurakunnat.fi/seurakunnat/malmi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.