null Sotatrauman kokeneita haastateltavaksi

Puheenvuorot

Sotatrauman kokeneita haastateltavaksi

Teemme dokumenttielokuvan jatkosodassa sotatrauman kokeneista miehistä. Haluaisimme haastatella elokuvaan myös sotatrauman kokeneiden miesten lapsia. Ville Kivimäen Tieto-Finlandialla palkittu teos Murtuneet mielet kuvaa, miten jatkosodassa noin 15 800 miestä joutui psyykkisistä syistä sairaalaan. Oleellisesti useampi järkkyi psyykkisesti, mutta suuri osa kykeni palaamaan rintamalle kenttäsairaalahoidon tai lyhyen lepovaiheen jälkeen. Sodan jälkeen sotapsykiatriset sairaalat suljettiin nopeasti. Psyykkisesti vammautuneille myönnettiin vain harvoin sotainvalidistatus ja siihen liittyviä avustuksia. Traumatisoituneet miehet jätettiin perheidensä kontolle. Kansakunta hautasi trauman vaikenemalla.

Haluamme kuulla miten sotatrauma koettiin ja vaikutti perheissä. Millaista oli kasvaa sen kokeneen isän kanssa. Miten kauan trauma vaikutti? Ja miten siitä päästiin yli?

Elokuvan ohjaa Timo Korhonen ja sen tuottaa Filmimaa Oy. Tuottajana on Markku Tuurna. Valmis elokuva esitetään aikanaan YLEn TV1 Dokumenttiprojektissa. Haastattelut tehdään kevään ja kesän 2015 aikana. Toivomme, että otatte yhteyttä 10.4.2015 mennessä joko sähköpostilla: timo.korhonen@filmimaa.fi, puhelimitse: 0400-388503 tai kirjeitse: Filmimaa Oy, Siamintie 14, 00560 Helsinki.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.