null Suomalainen ohjelmaidea kokoaa miljoonia katsojia: Ermot hiljentyivät Temppeliaukion kirkossa

Suomalainen ohjelmaidea kokoaa miljoonia katsojia: Ermot hiljentyivät Temppeliaukion kirkossa

Romanialaisryhmä kävi kuvaamassa kristillistä lasten seikkailuohjelmaa.

Suomalaista alkuperää oleva tv-formaatti Ermot tuo Helsinkiin lapsia seikkailemaan tv-ohjelmaan eri puolilta maailmaa. Ulkomaiden Ermoilla on parhaimmillaan yli 10 miljoonaa katsojaa.

Ohjelman kuvauksissa Temppeliaukion kirkossa Alina, Ermo Emo, on koonnut romanialaislapset Temppeliaukion kirkon alttarin edustalle puoliympyrään. Lapset muistelevat aiemmin päivällä tehtyä vierailua tiedekeskus Heurekaan, jossa nuoret kemistinalut valmistivat itse limsaa.

Alinan johdolla pohditaan hyvän elämän raaka-aineita. Yksi lapsista mainitsee kaveruussuhteet, toinen polkupyöräilyn ja harrastukset, kolmas rukouksen. Hiljentymishetken päätteeksi Ermot rukoilevat yhdessä ja laulavat laulun Jumalan suuresta rakkaudesta. Sitten seuraavat loppuhuiskutukset kameralle. Romaniankielinen Ermot tv-sarja on liikahtanut taas otoksen verran eteenpäin.

– Temppeliaukion kirkossa käyminen oli tosi upea kokemus. Tuntui oudolta olla kallion sisällä. Hyvin näytti valtava katto pysyvän kalliolohkareitten päällä, David Bouri, 12, kommentoi.

Bouri ja kymmenkunta muuta bukarestilaislasta seikkailivat kesäkuussa eri puolilla Suomea. Ennen pääkaupunkiseudun kohteita ohjelmassa oli muun muassa curlingia Jämijärvellä ja kanoottiseikkailu Jyllinjoella.

Temppeliaukion kirkosta matka jatkui Vesipuisto Serenaan. Romanialaisia Ermoja tullaan näyttämään maan valtakunnallisella kanavalla sekä eurooppalaisella Smile of a Child -perhekanavalla.

Ermot on suomalainen idea

Ermot on alunperin suomalainen sarja. Idean takana on tamperelainen lähetyspastori Martti Falck. 6–13-vuotiaille tarkoitetun sarjan lyhenne tulee Erä- ja monitoimikerholaisista.

Suomenkielisiä Ermoja on tehty tähän mennessä yli 140 jaksoa. Tuoreet jaksot tehtiin tutulla suomalaiskaavalla romanialaisen ja suomalaisen kuvausryhmän yhteistyönä. Romanialaisten lisäksi jaksoissa seikkailevat Falckin esittämä Ermopäällikkö ja Rakennuspastori Markku Narinen.

Suomenkielisiä Ermoja on ollut nähtävissä muun muassa TV 7:llä, Diggarikanavalla ja ostoDVD:nä. Kansainvälisiä Ermoja on tehty romanialaisten lisäksi venäläisten, japanilaisten ja israelilaisten kanssa.

Romanialaisten jälkeen Suomeen saapuu kuvausryhmä Yhdysvalloista. Tuolloin kuvataan Latinalaisesta Amerikasta tulevien espanjankielisten lasten seikkailuja. Tämän jälkeen on vuorossa ryhmä Etelä-Koreasta. Yhteistyötahot ovat löytyneet Martti Falckin ulkomaankontakteilla.

– Lapset ovat meidän yhteinen asiamme, emmekä halua ottaa kantaa opillisiin asioihin. Ohjelmantekoon ovat tervetulleita niin luterilaiset, helluntailaiset kuin muutkin. Ohjenuoranamme on Lasten Raamattu, luterilainen Falck sanoo.

Ermojen tekeminen rahoitetaan yksityisillä lahjoituksilla ja yrityssponsoroinnilla. Oikeudet Ermoihin omistaa Ermot auttaa ry.

Romanialaisia Ermoja tullaan näyttämään maan valtakunnallisella kanavalla sekä eurooppalaisella Smile of a Child perhekanavalla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.